Carolina Hurricanesin riveissä suomalaishyökkääjä Sebastian Aho on kerännyt tasaiseen tahtiin syöttöpisteitä, mutta maalit karttavat edelleen 20-vuotiasta hyökkääjää.

Viime yön kierroksella Aho oli alustamassa Jordan Staalin osumaa, minkä yhteydessä hän nappasi kauden kahdeksannen syöttöpisteensä. Kamppailu Columbus Blue Jacketsia vastaan oli jo kauden 14:s Aholle, missä hän ei ole onnistunut maalinteossa.

Nykyinen jatkumo uhkaa rikkoa hieman nihkeämmän putken Ahon kohdalla.

Ammattilaisuran aikana Aholle on tullut vain yksi pidempi maaliton vaihe. Kaudella 2014-15 Kärpissä pelatessaan Aho oli 15 ottelun maalittomassa putkessa.

Pohjois-Amerikassa saatetaan kohta arvuutella sitä, kumpi onnistuu aiemmin maalinteossa NHL:ssä, Sebastian Aho vai Sebastian Aho?

New York Islandersin organisaatiossa AHL:n puolella pelaa suomalaishyökkääjän Ahon täydellinen nimikaima, ruotsalaispuolustaja Sebastian Aho. Hänellä maalinteon tehokkuus ei ole ollut minkäänlainen ongelma.

Ruotsalaispuolustaja on iskenyt alkukauden 11 AHL-ottelussa jo kuusi maalia (6+3)!

Islanders varasi hänet kesän NHL-draftissa viidennellä kierroksella. 21-vuotias Aho on pelannut viime vuodet Skellefteån edustusjoukkueessa SHL:ssä.