Pittsburgh Penguinsin perjantai-illan koitos Boston Bruinsia vastaan kuvastaa joukkueen kautta pienoiskoossa mainiosti. Kahden maalin tappioasema ei aluksi horjuttanut, sillä toisessa erässä kaikki kolme osumaansa iskenyt joukkue nousi jopa tasoihin, häviten kuitenkin lopulta katkerasti maalilla.

Vuoristorata leimasi Boston-peliä, ja niin se on leimannut koko kautta.

Kaksinkertainen, hallitseva Stanley Cup -mestari on toisinaan esimerkiksi ollut pahasti pulassa omassa puolustuspäässään. Peräti 84 päästettyä maalia oli eniten koko itäisessä konferenssissa perjantai-iltana, kierroksen ollessa kesken, Pensin pelin päättymisen jälkeen.

Päävalmentaja Mike Sullivan ei ole huolissaan aaltoliikkeestä huolimatta. Onhan se totta, että 82 ottelun runkosarjaan mahtuu jos jonkinlaisia ylä- ja alamäkiä – jokaisella joukkueella.

– Minulla ei ole ollut vielä sellaista kautta, jossa sitä ei ole tapahtunut, Sullivan sanoi Post-Gazettelle viitaten erilaisiin kamppailuihin ja vastoinkäymisiin.

Sivusto näkee, että Pensillä on vielä paljon annettavaa, vaikka joukkue kokeekin vastoinkäymisiä. Pelaajat itse tekevät erinomaista työtä – he seuraavat itseään ja pitävät toisiaan vastuullisina.

– Sitä olen todella ihastellut pelaajissa, Pens-luotsi painotti.

Jos yksilöt jaksavat painaa, eikä menneiden kausien kuormitus horjuta, on Penguins vahvoilla. Löytyyhän rotaatiosta mm. sellaiset nimet kuin Sidney Crosby, Jevgeni Malkin, Kris Letang, Patric Hornqvist, Phil Kessel ja Matt Murray.