Alkukaudella Winnipeg Jetsin iso ongelma oli sen tehoton ylivoima.

Vaikka kokoonpanon osalta Jetsillä on ollut tarjolla vaikka kuinka paljon laatua kyseiselle erikoistilanteiden osa-alueelle, ei tämä näkynyt mitenkään itse tuloksenteon puolella.

– Kauden alussa he onnistuivat vain viidesti yhteensä 37 ylivoimalla, kun mukaan laski ensimmäiset 11 peliä. Heidän ylivoimansa oli aivan liigan häntäpäätä siinä vaiheessa, Winnipeg Sunin toimittaja Ken Wiebe muistutti.

Viimeisissä kolmessa ottelussa ongelmat ovat kadonneet kuin tuhka tuuleen.

Kolmessa kamppailussa Jets on tykittänyt peräti kuusi ylivoimamaalia. Nyt Jetsin ylivoimaprosentti on noussut merkittävästi (23,9) ja tällä hetkellä sen tehokkuus on kahdeksanneksi parasta koko NHL:ssä.

Iso kiitos parantuneesta ylivoimasta lähtee suomalaishyökkääjän Patrik Laineen suuntaan. Laine on paukuttanut ylivoimaosumia nyt kahdessa ottelussa putkeen. Muuten ylivoimaonnistumiset ovat menneet Nikolaj Ehlersille, Mark Scheifelelle, Blake Wheelerille ja Tyler Myersille, kun mukaan laskee viimeiset kolme ottelua.

Kaiken keskellä Jets on yltynyt varsin hyvään vireeseen NHL:ssä. Tällä hetkellä winnipegiläiset ovat omassa Central-divisioonassa toisena (19 pistettä) heti St. Louis Bluesin (23) jälkeen.