Viime kesän Stanley Cup -finalisti Nashville Predatorsilla on riittänyt kuluvana syksynä aihetta iloon. Kolmen ottelun voittoputkessa viilettävä joukkue miehittää läntisessä konferenssissa kolmatta sijaa, ja vahvan alkukauden aikana se on jäänyt täysin pisteittä vain kuudesti.

Joukkue luottaa jälleen suomalaisiin torjujiin, sillä Nashvillen maalivahtikaksikon muodostaa Pekka Rinne ja ylös kutsuttu Juuse Saros.

Ensiksi mainittu on pysäytellyt pikkumustia syksyllä yli 92 prosentin varmuudella, nuorten maailmanmestari Saroksen vastaava tilasto puolestaan näyttää lukemaa 85,5. Yltä olevan linkin takaa voit lukea siitä, miksi Saroksen AHL-visiitti jäi pettymykseksi.

Ja vaikka Nashvillen kakkoskassarin prosentti ei silmiä vielä hivele NHL:ssäkään, on hänellä edelleen otollinen asema olla Rinteen rinnalla.

Saros myönsikin taannoin NHL.comin suomenkielisen sivuston haastattelussa, että kokeneemmalta kollegalta ja ”pahimmalta” kilpakumppanilta pystyy ammentamaan oppia.

– Kyllä, totta kai. Hän on kuitenkin pelannut tässä liigassa niin paljon kauemmin kuin minä. Hän antaa pieniä vinkkejä, ja kyllähän siinä oppii, kun seuraa häntä peleissä ja muutenkin joka päivä, Saros valotti.

– Siinä näkee, missä maailman kärki menee.

Kempeleläislähtöinen Rinne on voittanut ja kokenut paljon. Hän on kaksinkertainen Suomen mestari ja MM-hopeamitalisti, ompa suomalaistähdellä kokemusta myös Stanley Cupin finaaleista.

Toisaalta niin on myös Saros päässyt kokemaan upeita asioita. Ikäänsä (22) nähden hän on saavuttanut paljon – kaksi MM-hopeaa, alle 20-vuotiaiden maailmanmestaruuden ja alle 18-vuotiaiden MM-pronssin.

Vaikka saavutukset ovat kovia, tietää Saros kehityskohteensa.

– Jokaisella osa-alueella pitää kehittyä. Se tulee pelaamisen kautta, ja minun pitää tehdä vielä paljon töitä, Saros painotti.

Kuten sanottua, kehittymiseen suomalaislupauksella on äärimmäisen otollinen asema Rinteen rinnalla, NHL:n menestyjäkandidaatin rotaatiossa.