Toronto Maple Leafsin organisaatiossa Kasperi Kapanen on kytännyt jo tovin ajan vakituista NHL-paikkaa.

Viime keväänä Kapanen nostettiin pudotuspeleissä Maple Leafsin mukaan. Jälki oli vakuuttavaa.

Kapanen kiusasi kunnolla Washington Capitalsia, iskettyään muun muassa yhden jatkoeräosuman runkosarjavoittajien verkkoon.

Tuorein kausi lähti kuitenkin liikkeelle AHL:stä. Muutamien loukkaantumisten yhteydessä Kapanen nostettiin jälleen NHL:n puolelle, missä hän keräsi paljon kehuja.

– He sanoivat, että pelasin varsin hyvin. Ja olin itsekin samaa mieltä. Tuosta sai paljon itseluottamusta, Kapanen mietti TSN:n mukaan.

Eteen tuli kuitenkin katkera pala. Vaikka Kapasen vastuu NHL:n puolella oli kasvamaan päin, lähetettiin hänet kuitenkin takaisin AHL:n puolelle.

– Ei tuollaista halua kuulla, se on selvä. Mutta itseluottamukseni kasvoi ja tuo vierailu toi pientä piristystä. Otin sieltä mukaan monia asioita – en vain jotain tiettyä. Nyt täytyy jatkaa vain kovaa työntekoa. Yritän tehdä parhaani ja sitä kautta yritän ansaita paikkani taas ylhäältä, 21-vuotias suomalaishyökkääjä mietti.

Muun muassa Maple Leafsin päävalmentaja Mike Babcock puhui siitä, miten Kapanen on jo NHL-tason pelaaja. Nämä puheet Kapanen otti ilolla vastaan.

– NHL:ään on aina vaikea murtautua, mutta uskon, että joku päivä sieltä löytyy paikka minulle.

– Olen saanut lisää voimaa, mutta toisaalta se ei ole vaikuttanut mitenkään suurimpaan vahvuuteni, eli luisteluun. Näen, että olen menossa oikeaan suuntaan. Jo viime vuonna tunsin oloni hyväksi ja nyt tunne on entistä parempi. Se on hyvä merkki. Tuntuu siltä, että kova työ tuottaa tulosta, Kapanen pohti fyysisen puolen kehitysaskeleitaan.