Kuten NHL:ää seuraavat ihmiset tietävät, on kuluva kausi ollut supertähti Sidney Crosbylle ehkä jopa uran vaikein. Kanadalainen oli tätä artikkelia kirjoittaessa esimerkiksi tehotilastossa koko sarjan neljänneksi huonoin karulla lukemalla -12.

Kanadalaisen pisteet 22 pelatun ottelun jälkeen ovat 6+10.

Tilastot ovat sanalla sanoen surkeat.

Pensin pitkäaikainen kippari on pelannut NHL:ssä lähet tuhat ottelua, yli piste per peli -tahdilla niin runkosarjassa kuin pudotuspeleissäkin. Lisäksi kummassakin tehotilasto näyttää plussaa.

ESPN tylyttää Crosbya nyt tilastojen takia. Sivusto muun muassa kirjoitti, että kuluvan sesongin pisteet sopisivat kenelle muulle pelaajalle vaan hyvin, mutta eivät Sidney Crosby -nimisille.

Täytyy muistaa, että oli Crosby minkälainen supertähti hyvänsä, on hänkin vain ihminen. ESPN nostikin esille Penguinsin kahden edellisen kauden jäätävän pelimäärän.

Crosby on pelannut syksystä 2015 lähtien, siis noin kahden vuoden sisään yhteensä peräti 225 NHL-ottelua. Tuo määrä tarkoittaa siis keskimäärin peliä noin joka kolmas päivä, kun huomioidaan kesä mukaan.

Nyt ESPN painottikin, että puheita Crosbyn ja Penguinsin urakoinnista jääkiekon parissa kahden viimeisen kauden aikana ei voi sivuuttaa. Kuorma alkaa pakosti näkymään ennemmin tai myöhemmin.

Omassa divisioonassaan kolmantena oleva Pens on saanut ilokseen ”uusia” ratkaisijoita Crosbyn ollessa varjojen mailla. Joukkueen sisäistä pistepörssiä johtaa Phil Kessel ennen Jevgeni Malkinia.

Muiden tähtien roolien ottamista ei voi vähätellä kipparin tarpoessa varjojen mailla.