Arizona Coyotesin NHL-kausi on lähtenyt historiallisen katastrofaalisesti liikkeelle.

Suomalaisvahti Antti Raannan edustama Coyotes on voittanut 22 ottelustaan vain neljä ja vain yhden niistä varsinaisella peliajalla. (Lue tästä lisää Coyotesista.)

Ottawa Sun -lehden toimittaja Bruce Garrioch paljasti Ottawassa lauantaina vierailleen Coyotesin GM:n John Chaykan olevan valmis tekemään radikaaleja ratkaisuja suunnan muuttamiseksi.

– Coyotesissa ollaan valmiita neuvottelemaan jokaisesta heidän kokoonpanon pelaajasta. Heillä ei todellakaan ollut kauden alussa suunnitelmana ”tankata”, koska he vahvistivat kesällä rivejään keskushyökkääjä Derek Stepanilla ja puolustaja Niklas Hjalmarssonilla, Garrioch sanoo Canoe-lehdessä.

– Chayka saa paljon puheluita tällä hetkellä, koska Coyotesin paras mahdollisuus pärjätä on saada parhaat kertoimet ensi kesän varaustilaisuuteen. Ainakin hyökkääjä Brad Richardson kaupataan siirtorajalla.

Garrioch nostaa yhdeksi mahdolliseksi kauppakohteeksi Coyotesin kiistatta suurimman tähden.

– NHL-joukkueet ovat soitelleet ja tiedustelleet, minkä reitin Coyotes valitsee tähtipuolustaja Oliver Ekman-Larssonin kanssa, josta tulee vapaa pelaaja kesällä 2019. Hän tienaa 6,5 miljoonaa dollaria tästä kaudesta ja seitsemän miljoonaa dollaria ensi kaudesta (5,5 miljoonaa dollaria AAV). Hän ei ole ollut kovin hyvä tällä kaudella.

– He ovat saaneet paljon puheluita, mutta en ole vielä varma, mikä heidän ajatusmaailma on, yksi NHL:n johtaja paljasti Garriochille.

– Voin taata, että tämä, mitä nyt tapahtuu, ei ollut heidän suunnitelmissa. Et vain tee noita kauppoja kesällä, jos sinun tavoitteesi on varata kolmen ensimmäisen joukossa, sama NHL-päättäjä jatkaa.