NHL.com otti tehtäväkseen selvittää, mitä NHL:n suomalaiset nykytähdet ajattelevat Teemu Selänteestä.

Kehuja sateli, jos jonkinlaisia ja valtaosa niistä keskittyi siihen, miten valtaisa Selänteen merkitys on ollut suomalaiselle jääkiekolle sekä ylipäätään Suomelle maana.

Philadelphia Flyersissa kiekkoileva Valtteri Filppula valitsi kuitenkin hieman erilaisen reitin, sillä hän keskittyi epäreiluun asemaansa tenniksen suhteen. Selänne on nimittäin tuttu tennisvastustaja kuluvalla kaudella 17 NHL-otteluun tehot 6+3 iskeneelle Filppulalle.

– Nykypäivänä me pelaamme yhdessä enää vain tennistä. Hän on hyvä, etenkin nyt, kun hän ei enää pelaa jääkiekkoa ja hänellä on sen myötä niin paljon aikaa, suomalainen naureskelee NHL.com:lle.

Filppula onkin joutunut melkoiseen altavastaajan asemaan kaksikon keskinäisissä tennismatseissa.

– Nykyisin minulla on mahdollisuudet häntä vastaan vasta loppukesästä.

Toki Filppulalla on niin ikään oma sanansa sanottavanaan myös 47-vuotiaan suomalaislegendan jääkiekkourasta ja yhteisistä kokemuksista kaukalon puolella.

– Pelasin hänen kanssaan Vancouverin olympialaisissa ja hän oli yksi pelaajista, joita seurasin nuorena. Oli hienoa päästä näkemään hänen pelaamistaan niin läheltä.

– Se oli ainoa olympiaturnaukseni, joten se oli todella erityislaatuinen juttu. Turnaus oli uskomaton ja se oli loistava kokemus.