NHL-fanit äänestävät parhaillaan liigan 100-vuotisen historian ikimuistoisinta hetkeä.

Kuten SuomiKiekko-sivusto eilen kertoi, yksi äänestyksessä neljän viimeisen joukkoon selvinneistä hetkistä on Teemu Selänteen maali, jolla hän rikkoi NHL-tulokkaiden maaliennätyksen maaliskuussa 1993. (Lue alkuperäinen juttu tästä linkistä.)

Mukana äänestyksessä on tietysti myös yksi kaikkien aikojen parhaan jääkiekkoilijan Wayne Gretzkyn tähtihetkistä. ”The Great One” on päässyt semifinaaliin maalillaan, jolla rikkoi niin ikään ennätyksen. Kyseessä on Gretzkyn 50. maali kaudella 1981–82 Edmonton Oilersin paidassa. ”Ysiysi” ylsi tuohon saavutukseen 39 ottelussa, mikä on yhä NHL:n ennätys.

Ja sellaisena se myös pysyy, mikäli uskomme Oilersin nykyistä nuorta supertähteä Connor McDavidia.

– En usko, että sitä ennätystä rikotaan ikinä. Joku voi edelleen tehdä 50 maalia 50 ottelussa, mutta kukaan tuskin pääsee koskaan lähellekään Gretzkyn ennätystä, McDavid sanoi nhl.comin haastattelussa.

– Olen katsonut muutamia Gretzkyn highlight-maaleja tuolta kaudelta, ja ne kaikki olivat melko merkittäviä osumia, McDavid huomautti.

Gretzky teki ennätyksensä ottelussa Philadelphia Flyersia vastaan joulukuun 30. päivänä 1981. Kaikkiaan hän viimeisteli viisi maalia ottelussa, jonka Oilers voitti 7–5. Kyseisellä kaudella Gretzky viimeisteli kaikkiaan 92 maalia, mikä myös on NHL:n ennätys.

Mukana NHL:n Greatest Moments -äänestyksessä on yhä myös Bobby Orrin jatkoaikamaali, joka ratkaisi Stanley Cupin Boston Bruinsille 1970 sekä Mario Lemieux’n huikea ilta uudenvuodenaattona 1988. Super-Mario viimeisteli tuolloin viisi maalia viidessä eri pelitilanteessa.

NHL:n ikimuistoisinta hetkeä pääsee äänestämään tästä linkistä. Äänestäminen vaatii kirjautumisen.