Jääkiekkoammattilaisen arki rapakon takana on rajua, sillä työ pyörii elämässä lähes 24 tuntia vuorokaudessa läpi viikon. Pahimmilaan, tai oikeastaan parhaimmillaan kausi kestää marraskuusta aina juhannuksen korville.

Taalajäillä kolmatta kauttaan, tosin suhteellisen pienellä vastuulla pelaava Juuse Saros kertoi NHL.comin suomenkieliselle sivustolle taannoin, että nykyisen työsopimuksen mukaan Predators-pelaajilla on noin yksi vapaapäivä viikossa.

Voisi kuvitella, että jääkiekon unohtaminen noina harvinaisina päivinä on haastavaa. Vai miten on, pystyykö kiekon unohtamaan?

– Kyllä, tai no, ainakin osittain. Täytyy myöntää, että kyllä sitä joka päivä ainakin vähän miettii, mutta aika hyvin pystyy olemaan irti jääkiekosta, AHL:stä takaisin NHL:ään nostettu nuorten kultaleijona valaisi sivustolle.

Saros myönsi, että vapaapäivät kuluvat kiekon parissa. Suomalainen katsoo jääkiekkoa televisiostakin.

– No silloin tällöin, jos on hyviä pelejä, maalivahti sanoi naurahtaen.

– Ja muinakin päivinä katson otteluja, täytyy tunnustaa. Seuraan aika paljon tätä liigaa ja Euroopan pelejäkin. Suunnilleen tiedän, missä mennään. Ei kai jääkiekkoilija voi luonteelleen mitään.

Saroksen arki on ollut tällä kaudella kaikkinensa värikästä.

Hän on ollut voittava maalivahti NHL:ssä ja pelannut ylhäällä neljä ottelua, mutta toisaalta AHL-visiitti meni pahasti pieleen esimerkiksi torjuntaprosentin painuessa reilusti alle 90:n ja päästettyjen maalien keskiarvon ollessa lähellä neljää.