Vegas Golden Knightsiin jopa hieman yllättäen kesällä laajennusdraftissa Florida Panthersista päätynyt hyökkääjä Jonathan Marchessault on näyttänyt tällä kaudella, että miehen viime sesongin 30 maalia ei ollut pelkkä suonenveto.

173-senttinen ja 83-kiloinen Marchessault on tehnyt tällä kaudella 19 peliin kahdeksan maalia ja 21 tehopistettä. 26-vuotias taituri valittiin NHL:n viime viikon ykköstähdeksi, kun hän paukutti kolmeen peliin tehot 3+6.

Marchessault tienaa vaatimatonta 750 000 dollarin vuosipalkkaa, mikä tekee hänestä yhden NHL:n parhaista ”alelaarin” löydöistä.

Maalitykin sopimus päättyy tähän kauteen, minkä vuoksi hän on noussut NHL:n siirtohuhuissa isoksi puheenaiheeksi.

– Hänen arvonsa vain jatkaa nousemistaan. Hän on tällä hetkellä NHL:n kovin löytö 750 000 dollarin palkallaan. Hän teki viime kaudella 30 maalia ja nyt hän pelaa yli piste per peli -tahdilla, Sportsnetin toimittaja Chris Johnston sanoo.

Marchessaultista tulee vapaa pelaaja tämän kauden päätteeksi, joten Golden Knights voi menettää tähtipelaajansa täysin ilman korvausta, jos uutta sopimusta ei synny.

– Hän ei tiedä vielä, mitä Golden Knights tuumii tällä hetkellä. Aikovatko he kaupata hänet siirtorajalla vai eivät. Häntä odottaa silti ensi kaudella iso palkkapäivä. Hän on todella hyvä vaihtokaupan kohde, jos Golden Knights haluaa kaupata hänet ennen helmikuuta, Johnston uskoo.