NHL-pomo uteli Jaromir Jagrilta, miksei hän koskaan ollut kapteeni? – ”Tuo on ainut hyvä vastaus tähän kysymykseen”

© Kuva: Getty Images

Pitkän linjan NHL-GM Brian Burke oli mukana NHL:n vuoden 1990 varaustilaisuudessa, kun tshekkilegenda Jaromir Jagr varattiin NHL:ään (Ensimmäisen kierroksen viidennellä vuorolla, Pittsburgh Penguins.)

Silloin Vancouver Canucksin GM:nä toiminut Burke hyppäsi superlupaavan tshekkipelurin Jagrin yli, ja varasi koko tilaisuuden toisella vuorolla Petr Nedvedin. (Lue täältä syy Jagrin varaamatta jättämiseen.)

Burke haastatteli ennen vuoden 1990 varaustilaisuutta 18-vuotiasta Jagria, ja tiedusteli yhtä hänen mieltään vaivaavaa asiaa tshekkipelurilta.

Nykyään Calgary Flamesin GM:nä toimivan Burken mukaan tähtitason kiekkolupaus, joka ei ole koskaan toiminut kapteenina, herättää jättimäisen varoitusmerkin pelaajasta.

Kun kokenut GM kysyi prahalaisessa hotellissa (tulkin avulla) Jagrilta, miksi hän ei ole koskaan toiminut joukkueidensa kapteenina, tshekkipeluri vastasi: ”Koska olen pelannut aina itseäni kolme vuotta vanhempien kanssa.”

Burke piti kuulemastaan.

– Tuo on ainut hyvä vastaus tuohon kysymykseen, ammattiurheilun historiassa. Me tuskailemme täällä Kanadassa jonkun pelaajan takia, joka pelaa yhden vuoden itseään vanhempia vastaan. Hän pelasi kolme vuotta vanhempia vastaan, Burke sanoo Sportsnetille.

Tähän aikaan mennessä, Jagr on toiminut NHL:ssä vain kaksi vuotta kapteenina. Se tapahtui kausilla 2006-08 New York Rangersin paidassa.

Jagr siirtyi Rangers-ajan jälkeen KHL:ään Avangard Omskiin ja oli siellä kolme kautta kapteenina.

Ottaen huomioon Jagrin kokemuksen jääkiekosta, on ällistyttävää kuinka vähän hän on toiminut kapteenina urallaan. 45-vuotias yli 1700 NHL-legenda ei ole pitänyt kirjainta paidassaan sitten New Jersey Devilsissä pelaamansa kauden 2013-14.