Carolina Hurricanesin suomalaistutkapari Sebastian Aho ja Teuvo Teräväinen ovat niittäneet viime aikoina mainetta ällistyttävillä tehoillaan.

Teräväinen valittiin NHL:n viime viikon tähdistöön, kun nuorukainen paukutti neljässä pelissä tehot 5+5. Aho taas kirjasi samassa ajassa tehot 5+4 kasaan.

Hurricanesin organisaatiosta on kuitenkin tulossa toinenkin suomalaiskaksikko, jotka haluavat varmasti olla jokin päivä uusi suomalainen supertutkapari NHL:ssä.

Hurricanesin farmijoukkueessa Charlotte Checkersissä pelaava hyökkääjäkaksikko Aleksi Saarela, 20, ja Janne Kuokkanen, 19 olivat viime yön AHL-kierroksella ilmiömäisessä vireessä.

Saarela pyssytti Checkerin 4-2-voittoon päättyneessä ottelussa kaksi maalia, kun taas Kuokkanen kirjasi hirmuiset tehot 1+3.

Checkersin päävalmentaja Mike Velluci piti näkemästään.

– Se kenttä pelasi erittäin hyvin. Nämä suomalaiskaverit tykkäävät pelata toistensa kanssa, ja Patrick Brown antaa heille vakautta kovalla työllään ja kiekonriistoillaan. He ovat mahtava yhdistelmä, Velluci hehkuttaa seuran kotisivuilla.

NHL:ssä kautensa aloittanut, mutta neljän pelin jälkeen AHL-komennuksen saanut Kuokkanen on tehnyt farmissa yhdeksässä ottelussa kolme maalia ja 10 tehopistettä.

Heikosti kautensa aloittanut Saarela on herännyt viime peleissä liekkeihin, kun nuorukaisella on viidessä edellisessä kamppailussa neljä osumaa.

Saarelan kokonaispisteet 15 pelin jälkeen ovat 6+2.