HELSINKI. Leijonien tiistain harjoitukset kertoivat monenlaista viestiä.

Yksi mielenkiintoisimmista kysymyksistä oli se, kenen vierelle superlupaus Eeli Tolvanen lyödään?

18-vuotiaalle maalitykille haetaan todellista ruokkijaa. Tolvasen ketjun keskellä viiletti pitkän linjan Leijona-hyökkääjä Petri Kontiola. Toisella laidalla paikkoja vaihtelivat Sakari Manninen ja Jani Lajunen.

Suomen joukkueen päävalmentajan Lauri Marjamäen mukaan tiistaina jalkeilla ollut kokoonpanopohja (katso ketjut) on todennäköisesti myös se, jolla Leijonat lähtee torstain Venäjä-kamppailuun.

Tiistaina peräti neljä Karjala-turnauksen Leijona-pelaajaa on vielä kehissä CHL:ssä eli Mestarien liigassa. Mikko Lehtonen, Niko Mikkola ja Jukka Peltola ovat Tapparan mukana, Mika Pyörälä taas SC Bernin vahvuudessa. Tiistaina Jyrki Jokipakka oli vasta taivaltamassa Amurista Suomeen päin.

– Katsotaan ketjuja vielä tarkemmin sitten, kun saadaan ryhmä kasaan. Voi olla, että joku tänään sivussa ollut pelaa jo torstaina, Marjamäki mietti SuomiKiekko-sivustolle.

Tiistain harjoituksissa nuorille lupauksille jaettiin heti isoa vastuuta. Tolvanen viiletti normaalilla paikalla ykkösylivoiman oikealla laidalla. Heiskanen taas operoi kakkosylivoimassa liberona siniviivalla.

– Heidät molemmat halutaan katsastaan oikein kunnolla. Tarkoitus on antaa heille sellainen rooli, jota he ovat tottuneet kantamaan seurajoukkuetasolla. Ei se palvelisi ketään, jos tuotaisiin heidät tänne ja pistettäisiin heidät aivan toisenlaiseen rooliin. He ovat nyt mukana ja he ovat ihan tasavertaisia olympiaehdokkaita kuin kaikki muutkin täällä.

– Annetaan heille mahdollisuus onnistua, Marjamäki sanoi Tolvasesta ja Heiskasesta.

Jokereissa Tolvanen on tehnyt yhteistyötä erityisesti puolustajan Sami Lepistön kanssa. Normaali kuvio on mennyt niin, että Lepistö syöttää ja Tolvanen tykittää suoraan syötöstä.

Tämä toimiva kuvio halutaan monistaa myös Leijoniin. Lepistön ja Tolvasen kanssa samassa ylivoimaviisikossa viilettivät Kontiola, Joonas Kemppainen ja Teemu Hartikainen.

– Siinä on kaikki elementit olemassa hyvälle ylivoimaketjulle. Varmasti saadaan myös toisesta viisikosta paljon osaamista irti, Marjamäki uskoo.

– Fakta on kuitenkin se, että tehokkuus ylivoimalla, alivoimalla ja kaikissa pienissä asioissa ratkaisee aika paljon. Puhutaan kuitenkin turnauspelaamisesta ja yksittäisistä peleistä, niin kyllähän noihin yritetään miettiä toimivia ratkaisuja. Samalla toki mietitään sitä, miten me voitaisiin saada viidellä viittä vastaan pelaamiseen lisää tehokkuutta, Marjamäki pohtii.

Leijonilla Karjala-turnaus lähtee liikkeelle torstaina Venäjä-ottelulla. Sen jälkeen ohjelmassa ovat lauantain Ruotsi-kamppailu ja turnauksen päättävä taisto Kanadaa vastaan.

Marjamäki uhkuu intoa kolmen timanttisen kovan pelin alla.

– Ei me päästä eteenpäin, jos ei saada kovia pelejä alle. Noissa kuitenkin nähdään se, missä me mennään. Missä on tekemistä ja missä pärjätään jo nyt.

Sen suurempia teemoja Karjala-turnaukseen Marjamäki ei julistanut.

– Pelissä on paljon vanhoja tuttuja vahvuuksia, mihin yritetään tuoda mukaan pieniä mausteita. Isossa kuvassa tärkeää on se, että pystytään puolustamaan tehokkaasti. Se on ykkösjuttu, Marjamäki niputtaa.