Columbus Blue Jacketsin suomalais-GM Jarmo Kekäläinen jysäytti kesällä jättimäisen vaihtokaupan, missä hän nappasi Chicago Blackhawksin supertähden Artemi Panarinin riveihinsä, vaihdossa hyökkääjä Brandon Saadiin.

Panarin alkukausi on ollut tuskaa täynnä, eikä 26-vuotias venäläistähti ole osunut kuin kaksi kertaa ensimmäisen 15 ottelun aikana.

Blue Jacketsin päävalmentaja John Tortorella tiedosti ennen viime yön ottelua New York Rangersia vastaan joukkueensa yhden suurimman tähden tuskaisen tilanteen maalinteon suhteen.

– Totta kai hän on turhautunut. Hän on maalintekijä. Hän tietää, että hän on maalintekijä. Hän tietää, että hänen täytyy olla maalintekijä meille. Eikä häneltä todellakaan ole puuttunut maalipaikat, Tortorella kertoo The Athletic -lehdelle.

Panarin on ampunut ennen viime yön ottelua peräti 44 laukausta maalia kohti ja venäläispelurin laukausprosentti oli umpisurkea 2,27.

Blue Jacketsin GM Kekäläinen uskoi kuitenkin tähtihankintansa parantavan vielä.

– Tuollainen kaveri ei ammu koko kautta kahden vetoprosentilla. Tiedätte sen. Minä tiedän sen. Kaikki tietävät sen, Kekäläinen sanoi ennen peliä.

– Hän saa paljon maalipaikkoja. Hän tulee vielä tekemään maaleja. Pieni onnistuminen ja kaikki alkavat tuntumaan taas helpommalta. Ehkä hän tarvitsee yhden onnekkaan maalin. Hän pelaa hyvin, mutta kiekot eivät vain ole menneet maaliin, suomalaismanageri kannusti tähtihankintaansa.

Viime kaudella huikeat 31 maalia pyssyttäneellä Panarinilla oli uran pisin 10 ottelun maaliton putki ennen viime yön Rangers-ottelua, mutta venäläispeluri onnistui katkaisemaan sen vihdoin komealla laukauksella.

Taiturimainen hyökkääjä johtaa joukkueensa sisäistä pistepörssiä 12 tehopisteellään (2+10).

Uutista päivitetty Panarinin viimeöisen kauden toisen osuman jälkeen.