Jääkiekkoliiga NHL:llä on menossa mittava syövän vastaista taistelua tukeva Hockey Fights Cancer -kampanja.

Tärkeän kampanjan puitteissa jokainen NHL-joukkue pelaa yhden nimetyn HFC Night -ottelun, joihin liittyy erilaisia tempauksia ja mahdollisuuksia tukea syövän vastaista taistelua lahjoituksilla.

Monessa NHL-ottelussa on tämän kauden aikana nähty liikuttavia hetkiä, ja useassa ottelussa esimerkiksi aloituskiekon on pudottanut syöpää sairastava henkilö.

Toistaiseksi kenties liikuttavin tapahtuma nähtiin viime yönä Suomen aikaa Winnipeg Jetsin kotiareenalla Bell MTS Placella ennen Jetsin ja Minnesota Wildin ottelua. Jets oli kutsunut aloituskiekon pudottajiksi neljä syöpää sairastavaa lasta, jotka olivat kokeneet vaikeita hoitoja, leikkauksia ja jopa verensiirtoja.

Lapset esiteltiin ennen ottelun alkua koko yleisölle, ja kukin vuorollaan käveli isänsä tai äitinsä saattamana keskiympyrään. Ensimmäisenä jäälle asteli 3-vuotias Brenda, tämän jälkeen Dustin (6), Roby (7) ja Maya (4).

Yleisö osoitti tietysti valtoimenaan suosiotaan, ja liikutuksen kyyneleitä pyyhittiin siellä ja täällä, kun ottelun kuuluttaja esitteli ”todelliset taistelijat ja selviytyjät”.

Jetsin GM Kevin Cheveldayoff lahjoitti Manitoban syöpäsäätiölle seuran puolesta 150 000 dollarin shekin. Tämän jälkeen Brenda, Dustin, Roby ja Maya pääsivät pudottamaan kiekot joukkueiden kapteenien, Jetsin Blake Wheelerin ja Wildin Mikko Koivun väliin.

Sen jälkeen lapset ja pelaajat löivät ylävitoset, ja ottelu oli valmis alkamaan.

Wheelerin ja Koivun osalta taistelu päättyi parisen tuntia myöhemmin – lapsilla se jatkuu vielä pitkään.

Voit katsoa liikuttavan videon tästä linkistä.