Liigassa nähdään tänään illalla todellinen ääripäiden kohtaaminen.

Lahden Pelicans on voittanut tasan kuukauden aikana yhden ottelun ja hävinnyt seitsemän. Oulun Kärpät puolestaan on täsmälleen samalla, 24. lokakuuta alkaneella, ajanjaksolla voittanut kaikki seitsemän otteluaan.

Ja tänään nämä jokkueet kohtaavat Lahdessa.

Pelicansin päävalmentaja Petri Matikainen intoutui ennakoimaan ottelua varsin värikkääseen tapaan seuran verkkosivujen jutussa.

– Tämä on maailman ihanin paikka. Elämme vaikeita hetkiä, ja meille tulee Euroopan kovin jääkiekkojoukkue vastaan, Matikainen luonnehti.

– Mennään pienistä asioista eteenpäin, ja palataan takaisin perusasioiden pariin. Tämä on hyvä mittari meille. Nyt ei pelata tuloksesta, vaan fiiliksestä ja hetkestä. Oma homma pitää saada taas raiteilleen, Matikainen mietiskeli.

Matikaisen mukaan heikkoa jaksoa on analysoitu paljon.

– Meidän huono hetki on tietyllä tavalla ihan normaalia, sillä meillä on nuori ja kokematon ryhmä, joka on mennyt kovaa koko syksyn. Kokoonpanovaihdoksia on tullut paljon – viime aikoina senkin takia, että loukkaantuneita on tullut takaisin.

– Pääosassa peli on ollut vähän sekaisin. Se on kokonaisuus, enkä voi sanoa, että tuo ja tuo pitää korjata. Se on totta, että maaleja on tullut kahteen viime peliin liikaa omiin. Ei me voida kahdeksaa tehdä. Tai voidaan, mutta harvemmin näin tapahtuu.

Matikaisella oli heittää myös hieman harvemmin kuultu termi sille, että jokkue alkoi kenties luulla itsestään liikoja.

– Meillä on ollut myös jonkinlaista pientä koillisharhaa omista odotuksista hyvän alkukauden jälkeen. Nyt testataan, mitä se ammattilaisuus tähän aikaan kaudesta on.

Lue Matikaisen koko haastattelu Pelicansin nettisivuilta tästä linkistä.