Leijonien kokoonpanoon muutoksia – Venäjä-pelistä ”hyviä vastauksia” isoa teemaa varten

HELSINKI. Leijonilla Karjala-turnaus, toiselta nimeltä olympialeiri yksi, jatkuu pelitapahtumien osalta lauantaina, jolloin vastaan asettuu Ruotsi.

Kyseistä ottelua varten Suomen valmennusjohto tekee useita muutoksia kokoonpanoon.

Torstain kokoonpanoon nähden suurimmat muutokset tapahtuvat puolustuspäässä. Torstaina sivussa olleet Jyrki Jokipakka, Jesse Virtanen ja Mikko Lehtonen hyppäävät mukaan tositapahtumien pariin.

– Kaikki pelaavat, jotka eivät olleet torstaina kehissä, Leijonien päävalmentaja Lauri Marjamäki vahvisti.

Hyökkääjistä Mika Pyörälä ja Jani Lajunen hyppäävät mukaan kokoonpanoon. He muodostavat ketjun torstaina 13. hyökkääjänä olleen Sakari Mannisen kanssa.

Lauantaina Ruotsia vastaan hyökkääjistä huilivuorossa ovat Antti Pihlström ja Marko Anttila. Mika Niemi on nyt 13. hyökkääjä.

Perjantaina Marjamäki kertasi iloisin mielin edellisillan Venäjä-kamppailua. Ylhäältä puolustaminen, riistot ja pelin kääntäminen välittyivät myös tuoreessa puheenvuorossa. Ylipäätänsä Marjamäki näki hyviä asioita torstain suorituksen takaa.

– Nyt vastaan tulee vähän eriluonteinen joukkue. Pitää olla valmis Venäjään verrattuna hieman poikkeaviin tilanteisiin. Tärkeää on kuitenkin se, että samanlainen intohimo välittyy myös Ruotsia vastaan, Marjamäki painotti.

Marjamäen mukaan Venäjän ja Ruotsin pelityylit poikkeavat hieman toisistaan. Venäjä pyrkii yleensä hyökkäämään nopeasti pystyyn, kun taas Ruotsi tykkää hakea palautuksia ja kiekkokontrollia kaikessa rauhassa.

– Hienoa, että saadaan vähän erilaisia kokemuksia, Leijona-luotsi mietti.

Kaiken taustalla velloo kuitenkin iso teema: olympialaiset. Karjala-turnauksessa ja joulukuussa Moskovassa annetaan näyttöjä Etelä-Koreaa varten.

– Saatiin hyviä vastauksia torstaina, Marjamäki myönsi.

– Tietenkin alla on vasta yksi pelattu peli ja seitsemäs helmikuuta lähdetään Etelä-Koreaan. Siinä on vielä aika paljon pelejä ja aika paljon päiviä ennen sitä, mikä toisaalta on ihan hyvä juttu, Marjamäki jatkoi.

Venäjä-voitto tarjosi paljon hyvää ihan jopa Etelä-Korean turnausta varten.

– Kaadettiin kuitenkin aika kova joukkue, mikä loi varmasti itseluottamusta ja toi lisää vahvuutta. Kaikki osaaminen on olemassa, Marjamäki pohdiskeli tyytyväisenä.

Suomen ja Ruotsin välinen kohtaaminen käynnistyy lauantaina kello 17.30.

Edit: 11.11.2017, 12:09: Lisätty mukaan päivitetyt kokoonpanotiedot.

Ilari Savonen, Helsinki
Twitter: @ilarisavonen