Nyt se sitten tapahtui, kun vähiten osasi odottaa. Vuosikaudet treidihuhujen kohteena ollut Anaheim Ducksin puolustaja Sami Vatanen siirtyi jättimäisessä kaupassa New Jersey Devilsiin.

Mitä tämä siirto tarkoittaa suomalaispuolustajalle? Ensinnäkin Vatanen tulee olemaan erittäin isossa roolissa hyökkäyssuuntaan Devilsin takalinjoilla.

Joukkueen alakerta on erittäin tasapaksu. Kiekollisista puolustajista kauden aikana on säväyttänyt ainoastaan tulokaspuolustaja Will Butcher, jolla on ollut jopa kohtuuttoman isot saappaat täytettäväksi hyökkäyssiniviivalla.

On helppo nähdä, että Devils-johto hakee Vatasesta erityisesti ylivoimalle lisävoimaa, joten Vatanen tulee Butcherin ohella saamaan paljon vastuuta kiekon kanssa.

Vataselle itselleen tämä on varmasti alkushokin jälkeen mainio uutinen. Koko reilun viisivuotisen NHL-uransa Anaheimissa pelannut puolustaja on viimeiset vuodet taistellut isosta roolista muiden Ducks-lupausten kanssa.

Tämä kilpailu on johtanut siihen, ettei Vatasen täyttä potentiaalia lunastettu kuin ajoittain Anaheimissa. Häntä voisi kuvailla jopa väliinputoajaksi, joka ei vielä noussut sille tasolle, mitä hänestä parikymppisenä huippulupauksena odotettiin.

Nyt 26-vuotias Vatanen tulee saamaan reiluimman mahdollisen näytönpaikan, kun hän pääsee isoilla peliminuuteilla pyörittämään ylivoimaa Devilsin ykköshyökkääjien kanssa. Pöytä on niin sanotusti katettu.

Jos Vatasen itseluottamus nousee vastuun myötä kohisten, voidaan suomalaiselta odottaa selvästi kasvavia pistemääriä New Jerseyssä.