Toronto Maple Leafsin farmijoukkueessa Toronto Marliesissa pelaava suomalaislupaus Kasperi Kapanen sai kuulla tiistaina epämiellyttäviä uutisia, kun Leafs päätti kutsua venäläishyökkääjä Nikita Soshnikovin NHL:n puolelle.

Soshnikov nostettiin NHL:ään hyvin erikoisella tavalla, koska 24-vuotias venäläispeluri oli asettanut agenttinsa Dan Milsteinin kanssa NHL-nostolle aikarajaksi tiistain 14. marraskuuta. Jos Maple Leafs ei olisi kutsunut Soshnikovia ylös tiistaihin mennessä, olisi NHL-seura menettänyt lupaavan hyökkääjänsä KHL:ään.

Miten tämä kaikki sitten vaikuttaa peliaikaa NHL:stä paikkaa kärkkyvään Kapaseen?

Ensinnäkin, Soshnikovin noston myötä AHL:ään lähetettiin kanadalaislupaus Frederic Gauthier, jonka ei tarvinnut mennä farmiin siirtolistan kautta.

Näin ollen Maple Leafsin NHL-rosteriin ei jäänyt kuin yksi pelaaja, puolustaja Andreas Borgman, jonka seura voi vapaasti lähettää farmiin, ilman pelaajan menettämisen uhkaa.

Borgman on kuitenkin ollut Maple Leafsin puolustuksen ilopillereitä, joten hänen lähettäminen farmiin tuntuu täysin hullulta idealta.

Tämä tarkoittaa sitä, että jos Maple Leafs haluaa kutsua tällä kaudella kolmessa NHL-ottelussa esiintyneen Kapasen NHL:ään, täytyy heidän lähettää joku joukkueen hyökkääjistä siirtolistan kautta AHL:ään.

Tämän hetkisestä Leafs-rosterista potentiaalisia siirtolistalle lähetettäviä pelaajia olisivat juuri Soshnikov, sekä kanadalainen Josh Leivo. Mutta miksi ihmeessä he antaisivat lupaavan venäläiskiekkoilijan ilmaiseksi pois, tai sitten pirteästi esiintyneen Leivon?

Kapasen tilanne on tällä hetkellä hyvin kinkkinen, ja nousu NHL:ään vaatii joko Maple Leafsin tekemää vaihtokauppaa, tai sitten avainpelaajan loukkaantumista.

Maple Leafsillä on tällä hetkellä kokoonpanossa neljä hyökkääjää Tyler Bozak, Dominic Moore, James van Riemsdyk ja Leo Komarov, joiden kaikkien sopimus päättyy tähän kauteen. Olisi hyvin erikoista, jos joku kolmikosta EI lähtisi vaihtokaupassa ennen siirtorajaa toiseen NHL-seuraan.

On siis todennäköistä, että Kapanen nähdään NHL:n puolella aikaisintaan vasta maaliskuun alun jälkeen, kun NHL:n siirtoraja on päättynyt.

Selvää on se, että Kapasella on enää hyvin vähän annettavaa AHL-tasolla ja nuoren suomalaisen paikka on NHL:ssä.