Florida Panthersin suomalaishyökkääjä Aleksander Barkov kohtaa ensi yönä Suomen aikaan 02:00 alkavassa ottelussa Toronto Maple Leafsin.

Huippukautta pelaava Barkov on nakuttanut tällä kaudella 20 ottelussa huikeat tehot 6+15=21.

Yksi mahtava tilastofakta pomppaa kuitenkin todella paljon esille, kun katsotaan Barkovin loistavaa kautta. Nimittäin 22-vuotiaan ykkösentterin peliaika, mikä on hyökkääjälle hämmästyttävä 22 minuuttia ja 47 ottelu kohden.

Barkovin peliaika on NHL:n kaikista hyökkääjistä ylivoimaisesti eniten, kun seuraavalla sijalla olevalla Los Angelesin tähtisentterillä Anze Kopitarilla on peliaikaa 22 minuuttia ja 17 sekuntia keskimäärin ottelua kohden.

Maple Leafsissä uransa parasta kauttaan pelaava puolustusspesialisti Nazem Kadri hämmentyi kuullessaan Barkovin peliajan.

– Vau, 23 minuuttia, ihan oikeasti? Tuo on syvältä! Kadri laukoi ennen Panthers-ottelua pidetyssä lehdistötilaisuudessa Toronto Sun -lehden mukaan.

Kadrin johtama kakkoskenttä, missä pelaa suomalaishyökkääjä Leo Komarov ja Connor Brown pelaa suurella todennäköisyydellä paljon Panthersin pelättyä, Barkovin johtamaa ykkösketjua vastaan ensi yön pelissä.

Kadrin keskimääräinen peliaika on ollut tällä kaudella kuitenkin vain 16 minuuttia ja 11 sekuntia, joten Barkovilla tulee varmasti hetkiä jäällä, milloin takiaismainen kanadalaishyökkääjä ei ole hänen kimpussaan.

– Haluat paljon peliaikaa, mutta 23 minuuttia illassa 82 NHL-ottelun ajan – sen täytyy kuluttaa sinua jokaisen vihellyksen jälkeen. Barkov on mahtava pelaaja ja haluat hänet kentälle niin paljon kuin vain mahdollista, mutta sinun täytyy myös tarkkailla minuuttejasi, ja pitää huolta siitä, että kunto ei lopu. Silloin kun kuntosi loppuu, aivosi lopettaa työskentelyn, Kadri sanoo.

Kadri on paukuttanut tällä kaudella 22 ottelussa huikeat 19 tehopistettä (10+9), mikä tarkoittaa yli 70 tehopisteen tahtia täydellä kaudella. Miehen NHL:n piste-ennätys on viime sesongilta 61 tehopistettä.