Columbus Blue Jacketsin Twitter-tiliä hallinnoiva toimittaja Brian Hedger tiedotti joukkueen lauantaina pelatun New York Rangers -ottelun jälkeen, että suomalais-GM Jarmo Kekäläinen lähetti maalivahti Joonas Korpisalon AHL-seura Cleveland Monstersiin.

Korpisalo katsoi viime yönä pelatun ottelun penkiltä, kun Blue Jackets kaatoi Rangersin lukemin 2-0. Venäläisvahti Sergei Bobrovski torjui huikeat 36 kertaa nollapelinsä eteen.

Hedgerin mukaan siirrossa on kuitenkin looginen syy, koska Korpisalo palaa sunnuntaina takaisin NHL:ään. 23-vuotias suomalainen käy vain hakemassa pelituntumaa Monstersin lauantain ottelusta.

Blue Jackets pelaa seuraavan kerran vasta ensi viikon maanantaina.

Korpisalo on pelannut tällä kaudella neljä peliä NHL:ssä torjuntaprosentilla 89,6. Hänen päästettyjen maalien keskiarvo on 3,28.

Hedgerin mukaan myös hyökkääjälupaus Sonny Milano ja puolustaja Gabriel Carlsson pelaavat lauantaina AHL:ssä ja palaavat NHL:ään viikonlopun päätteeksi.

Kaikki kolmen kaverin tarvitsee pelata. Älkää yllättykö, jos joku heistä tai kaikki nostetaan NHL:ään ennen maanantain Buffalo Sabres -peliä, The Athletic Columbus -sivuston toimittaja Aaron Portzline arvelee.

Blue Jackets kutsui NHL:ään Korpisalon tuuraajaksi maalivahti Matiss Kivlenieksen.