Suomalaislupaus Jesse Puljujärvi teki toissayönä NHL-kautensa toisen maalin Detroit Red Wingsin verkkoon. Kyseessä oli Puljujärven kauden seitsemäs NHL-ottelu.

Alkukausi oli torniolaiselle vaikea, kun AHL:n Bakersfield Condorsissa syntyi vain 1+4 tehopistettä kymmenessä ottelussa.

NHL:ään päästyään Puljujärvi teki heti avauspelissään maalin, mutta tämän jälkeen meni viisi pistettä kiikaritehoilla.

Oilersin päävalmentaja Todd McLellan on koko ajan painottanut Puljujärven kohdalla, että tämän pitää parantaa kokonaisvaltaista pelaamistaan. Kehitystä onkin tapahtunut, ja ”Pulju” on viime otteluissaan saanut kolmos- ja nelosketjuissa vastuuta tasaisesti 12–14 minuutin verran.

– Hänet on viime peleissä jätetty alempiin ketjuihin, mutta syy ei ole ollut hänen omissa suorituksissaan, vaan joukkueen heikoissa esityksissä. Puljujärven kiekoton pelaaminen on kehittynyt selvästi, minkä ansiosta hän on pystynyt tukemaan ketjukavereitaan paremmin, toimittaja Rob Soria kirjoittaa The Hockey Writers -sivustolla.

Nyt Soria ennustaa Puljujärvelle jo paikkaa Oilersin kärkiketjuissa ja paljon suurempaa vastuuta. Sorian mukaan Puljujärven paikka on ennen pitkää kesän 2015 NHL-draftin ykkösvarauksen, viime kaudella 30+70=100 pistettä paukuttaneen supertähden Connor McDavidin vierellä.

– Jos Puljujärvi pystyy jatkuvasti vaikuttamaan pelin kulkuun, kohta hän on kuuden kärkihyökkääjän joukossa ja pelaa säännöllisesti ylivoimaa. Hänestä tulee väistämättä Connor McDavidin tutkapari, Soria arvioi.

Sorian mukaan Puljujärvellä on ominaisuuksia, joita Oilers tarvitsee.

– Hänen nopeutensa ja kokonsa ovat tervetullut lisä liigan ehkä hitaimpaan joukkueeseen. Hän tuntuu saaneen lisää energiaa NHL-kutsusta, Soria on havainnut.

Puljujärven hurjan onetimerin Detroitia vastaan näet tästä linkistä.