Dallas Starsin tähtihyökkääjä Jason Spezza on aloittanut NHL-kauden surkealla tavalla.

34-vuotias kanadalaissentteri on tehnyt 18 peliin vain yhden maalin ja kirjannut kuusi syöttöpistettä.

7,5 miljoonan dollarin kausipalkkaa kesään 2019 asti tienaava Spezza onkin alkanut pyörimään heikkojen esitystensä takia siirtohuhuissa.

Spezza teki viime kaudella vielä 68 pelissä 50 tehopistettä (15+35) ja toissa sesongilla huikeat 33 maalia ja 63 tehopistettä 75 ottelussa, joten kiinnostusta kokenut hyökkääjä varmasti herättää.

Sportsnetin arvostettu toimittaja Elliotte Friedman näkee Spezzassa vielä huippupelaajan NHL:ään, mutta samalla hän uskoo, että kanadalaisen aika Starsissa saattaa tulla päätökseen ennen sopimuksen päättymistä.

– Spezza saa peliaikaa 13 minuuttia ottelua kohden, mikä hänen uransa alkuvaiheiden jälkeen pienin minuuttimäärä kaudessa. Uskon, että se on Starsin etu, jos he saavat tämän vielä toimimaan. Et voi tehdä liian paljoa pisteitä tässä todella tiukassa sarjassa. Spezza on taitava pelaaja, joka voi luoda maalipaikkoja, Friedman analysoi.

Friedman huomauttaa, että Spezzan sopimuksessa on uniikki pykälä, joka antaa Starsille oikeuden kaupata kallispalkkaisen tähtensä pois, mutta sen täytyy tapahtua kesällä.

– Ensi syyskuun 1. päivän jälkeen Spezza voi ilmoittaa Starsille kymmenen NHL-seuraa, mihin hän ei halua siirtyä. Muuten Spezzalla on sopimuksessaan täysin siirron estävä pykälä, joten päätösvalta on hänellä, Friedman kertoo.

Friedman uskoo, että yksi potentiaalinen NHL-seura, joka voisi olla kallispalkkaisen Spezzan perässä, olisi suomalais-GM Jarmo Kekäläisen johtama Columbus Blue Jackets.

– Tämä on puhdasta arvausta, mutta tiedämme, että Columbus etsii parhaillaan yhtä korkeatasoista hyökkäyspään pelaajaa, Friedman heittää ilmoille.