Hetkinen? Ruotsilta erikoinen ratkaisu Karjala-turnaukseen – herätti huomiota Pohjois-Amerikassa saakka

© Kuva: Getty Images

Tällä kertaa Karjala-turnauksessa Suomi ja Ruotsi eivät kohtaa sunnuntaina.

Perinteikäs isänpäiväottelu jää historiaan, sillä tämän vuoden turnauksessa mukana on normaalista poiketen kuusi maata. Olympiavuonna normaaleiden neljän joukkueen (Suomi, Ruotsi, Venäjä ja Tshekki) lisäksi mukana ovat sekä Kanada että Sveitsi.

Poikkeusjärjestelyt johtavat siihen, että Suomen ja Ruotsin välinen koitos on ohjelmassa jo lauantaina.

Tre Kronor saapuu Karjala-turnaukseen varsin nimekkäällä joukkueella, jossa mukana on muun muassa superlupaus Rasmus Dahlin.

Dahlinin valinta on herättänyt kiinnostusta Pohjois-Amerikassa, jossa huomioitiin nyt kuitenkin aivan toisenlainen erikoisuus.

Karjala-turnauksessa Ruotsin maalivahtien patjoissa nähdään varsin erikoiset mainokset. Jhonas Enroth, Magnus Hellberg ja Linus Söderström kantavat patjoissaan shampoo-purkkeja.

Taustalla on yhteistyökuvio ison yhdysvaltalaisen yhtiön Head & Shouldersin kanssa.

Erikoinen mainostusvalinta herätti nopeasti kritiikkiä Ruotsissa.

– Tre Kronor on kansan joukkue. Ihmisten pitäisi keskittyä siihen, mikä logo paidassa on. Nyt keskittyminen menee aivan muuhun. Jos mainostaa maajoukkueen paidoissa, niin mainoksen pitäisi olla vilpitön ja tarpeeksi vakava, ex-NHL-vahti Mikael Tellqvist mietti Aftonbladetin mukaan.

– Täytyy toivoa, että Ruotsin jääkiekkoliitto saa tuosta hyvät rahat ja että ne tuotot menevät hyvään tarkoitukseen, esimerkiksi nuorten jääkiekkoilun pariin, Tellqvist jatkoi.

Erikoiset shampoo-mainokset huomioitiin amerikkalaisen mediayhtiön NBC:n sivuilla. Toimittaja Sean Leahy käänsi esimerkin isompaan aiheeseen, jota on pyöritelty kovasti viime vuosien aikana muun muassa NHL:ssä.

– Olemme nähneet sen, miten mainokset ovat tulleet entistä isommaksi osaksi lajia. Ovat ne sitten jäässä kiinni tai virtuaalisesti laidoissa – ei niitä voi pysäyttää. NHL ja eri sarjat löytävät vain uusia tapoja hankkia lisätuloja. Mutta jos vastustat mainosten lisäämistä paitoihin, niin voitko hyväksyä tämmöisen ratkaisun pelaajien varusteissa, Leahy kyselee Tre Kronorin ratkaisuun liittyen.

Kuva mainoksista löytyy sekä alta että täältä.