Suomalaishyökkääjä Markus Hännikäisen kausi NHL:ssä ei alkanut kovin valoisissa merkeissä. Columbus Blue Jacketsin suomalainen sai mm. faneilta erittäin rajua kritiikkiä pahasta puolustusalueen virheestään kuukausi sitten pelatussa ottelussa Carolina Hurricanesia vastaan. (Lue lisää tästä.)

Tämän jälkeen Hännikäinen joutui ensin vilttiketjuun ja sen jälkeen farmijoukkue Cleveland Monstersiin.

Mutta lokakuun vaihduttua marraskuuksi on alkanut tapahtua! Marraskuussa Hännikäinen on tehnyt neljässä ottelussa neljä (2+2) pistettä. Ja mikä mielenkiintoisinta, Hännikäinen on tehnyt tehonsa hyvin vaatimattomalla peliajalla.

Hännikäinen on pelannut mainituissa neljässä ottelussa yhteensä noin puoli tuntia, siis keskimäärin 7,5 minuuttia per ottelu. Eli tuon verran aikaa hän on tarvinnut yhden NHL-pisteen tekoon. Tämä tekee 24-vuotiaasta suomalaisesta peliaikaan suhteutettuna yhden NHL:n tehokkaimmista pelaajista.

Viime yönä Hännikäinen sai syöttöpisteen Brandon Dubinskyn maaliin, kun Blue Jackets hävisi kotonaan Carolinalle 1–3. Vieraiden riveissä Teuvo Teräväinen saalisti kaksi ja Sebastian Aho yhden syöttöpisteen.

Aho ja Teräväinen alustivat upeasti Jordan Staalin viimeistelemän 2-1-johtomaalin. Aho toi kiekon vahvasti omalta puolustusalueelta kolmen Columbus-pelajaan välistä hyökkäyspäätyyn asti, pyörähti ja syötti Teräväiselle. Tämä jatkoi edelleen Staalille, joka laukoi onetimerilla kiekon reppuun.

Katso maali, josta Hännikäinen sai syöttöpisteen, tästä linkistä.

Katso Ahon ja Teräväisen upea alustus Staalin maaliin tästä linkistä.