HELSINKI. Kun iso osa Leijonien pelaajista seisoskeli tiistaina Helsingin kasinolla mediapäivän keskellä, valmistautui Jukka Peltola Tampereella kovaan koitokseen.

Tappara yritti kiriä vielä Mestarien liigassa eli CHL:ssä JYPin rinnalle.

Tässä kirvesrinnat eivät onnistuneet.

– Noh, tuli ainakin nopeasti muuta ajateltavaa, Peltola mietti SuomiKiekko-sivustolle torstaina Hartwall Arenalla.

Tapparan edustajista hän ja Niko Mikkola hyppäävät nopeasti kehiin, sillä he ovat mukana Leijonien pelaavassa kokoonpanossa torstain Venäjä-ottelussa.

– Yksi välipäivä välissä ja heti pääsee pelaamaan. Sopii oikein hyvin, Peltola fiilisteli.

Tapparassa kapteenin roolia kantava Peltola, 30, istutettiin heti Leijonien ykkösketjuun.

– Tuntuu, että hän kehittyy vuosi vuodelta. Hän on kahden peräkkäisen liigamestaruuden kapteeni ja hän on yksi Euroopan parhaista alivoimapelaajista. Luotettava molempiin suuntiin, tekee voittavia asioita. Uskon, että hän voi sopia äärimmäisen hyvin tuohon (Petri) Kontiolan ja (Eeli) Tolvasen vierelle, Leijonien päävalmentaja Lauri Marjamäki mietiskeli.

Peltola haisteli jo 2010-luvun alkuvaiheilla maajoukkueympyröitä. Viime kaudella hän oli mukana kolmessa EHT-ottelussa.

Marjamäen mukaan Peltola voisi hyvin tasapainottaa koko ykkösketjua. Kontiola on tullut tutuksi loistavana pelintekijänä. Tolvanen taas on kunnostautunut todellisen maalitykkinä syksyllä KHL:ssä.

– Tuntui, että saatiin heti hyvin kemiaa päälle. Tuossa vitjassa sentteri jakaa hyvin molemmille puolille ja me taas laidoilla painetaan sitten niin pirusti menemään, Peltola kuvaili.

Kontiola on Peltolalle varsin tuttu tapaus. Molemmat kun pyörivät kesäisin Tampereen suunnilla.

Tolvanen sen sijaan on uudempi tuttavuus.

– Tosi kovasti painaa töitä ja pirun taitava kaveri, Peltola avasi ensivaikutelmaa, mikä superlupauksesta heräsi.

– Yritän itse tehdä vähän niin kuin tilaa myös Tolvaselle. Hän tykkää selkeästi käyttää laukaustaan ja miksei käyttäisi. Hirveä kuti, Peltola heitti leveästi hymyillen.

Ehtiikö sitä omien seurajoukkuekiireiden keskellä seuraamaan tuollaisia tapauksia? Miten paljon olet ehtinyt nähdä Tolvasen otteita syksyn aikana?

– Lätkäyhteisössä on vähän tapana se, että kaikki seuraavat muita liigoja. Niistä puhutaan esimerkiksi kopissa ja niin edelleen. Kyllä kaverin maalit ovat tallentuneet verkkokalvolle, Peltola myöntää.

Peltola saa seurata läheltä Tolvasen A-maajoukkuedebyyttiä illalla. Samalla tarjolle tulee maistiainen siitä, millaisesta lahjakkuudesta nyt puhutaan.

– Tuo on vähän itseluottamuskysymys. Uskaltaako sitä vetää maajoukkueympyröissä ihan samalla tavalla kuin seurajoukkueessa ja miten sitä luottaa siihen omaan peliin. Se ratkaisee aika paljon, Tappara-kippari puhuu lahjakkuudesta ja siitä, miten sitä pystyy havaitsemaan.

Torstain ottelu herätti jo aamupäivällä kovaa innostuksen kutinaa Peltolassa.

– Kotipubi, voi odottaa melkein täyttä hallia ja aivan varmasti saadaan hyvä mökä päälle. Todella energinen fiilis peliä kohti mentäessä, Peltola tunnelmoi.

Mitä teiltä voi odottaa illalla?

– Sitä, että pystyttäisiin pelaamaan tasaisesti. Ei tulisi hirveää vuoristorataa otteisiin. Yritetään antaa painetta heidän päätyyn, mutta samalla yritetään päästä sinne aika simppelin kaavan kautta. Ammutaan paljon, ollaan nälkäisiä. Ja kun on paikka, niin puolustetaan tiiviisti, Peltola luetteli avainkohtia illan peliä varten.

Suomen ja Venäjän kamppailu käynnistyy kello 18.30.