Suomalaishyökkääjä Artturi Lehkonen joutui Montreal Canadiensin oman ”Tinder-pelin” uhriksi.

Kanadalaisseuran verkkosivuilla julkaistavassa videossa Lehkoselle esitetään erilaisia kuvia ja jokaisen kohdalla hänen on toimittava kuin Tinderissä – pyyhkäistävä joko oikealle tai vasemmalle.

Heti ensimmäisenä eteen tulee monien suomalaisten karvavillat pystyyn nostattava kuva: Tre Kronorin logo, eikä Lehkosella ole kuin yksi vaihtoehto.

– Tämä ei itse asiassa ole Ruotsin lippua edustava logo, vaan tämä on Ruotsin jääkiekkomaajoukkueen logo. Siksi minun on ikään kuin pakko laittaa, että en pidä siitä, hieman punasteleva Lehkonen kertoo varsin varovaiseen sävyyn.

Kaikkein varmimmin pyyhkäisy oikealle tapahtui perisuomalaisten asioiden, kuten joulupukin, saunan ja blondin Saku Koivun kohdalla.

– No joulupukkihan on alun perin Suomesta, joten hän tulee oikealle puolelle. Saunat? Ehdottomasti oikealle. Ja blondit, Sakun kuvalla varustettuna? Saku menee oikealle.

– Angry Birds – täällähän on paljon suomalaisia juttuja.

Toki oikealle pyyhkäisy tapahtui myös joidenkin, tai ainakin yhden, länsinaapurista tulleen keksinnön kohdalla.

– Ikea… Ei suomalainen juttu, mutta siitä huolimatta se päätyy oikealle.

Muut oikealle päätyneet asiat olivat Coldplay, Twitch, retropelit ja Rocket League. Vasemmalle joutuivat puolestaan Cosplay-tapahtumat, onnenkeksit, dabbing (tanssi), korkeavartiset kengät ja Tottenham, jota Lehkonen luonnollisesti Arsenal-fanina vihaa.

Lopulta 22-vuotias nuorimies joutui todeta pettymykseen, ettei hänelle löytynyt ”matchia” Canadiensin omasta Tinderistä.