Jääkiekon NHL:ssä viimeistä paikkaa miehittävän Arizona Coyotesin kausi jatkuu ensi yönä ottelulla Edmonton Oilersia vastaan. Päävalmentaja Rick Tocchet on kertonut samalla koitoksen lähestyessä, että ylävartalovammasta kärsivä Antti Raanta ei ole kokoonpanossa, eikä hän itse asiassa edes matkusta Edmontoniin.

Paluu ei ole täysin satavarmaa joukkueen kaksi peliä käsittävän vieraskiertueen toisessakaan matsissa, jossa kojootit punnitsevat Calgary Flamesin Suomen aikaa joulukuun ensimmäisen päivän aamuna. Tocchet oli siis kertonut, että Raanta saattaa olla Coyotesin mukana.

Jos et näe yllä olevaa twiittiä, voit katsoa sen myös tätä painamalla.

Toipuu Raanta koska tahansa, on paluu taatusti odotettu asia. Suomalainen nimittäin torjui taannoin joukkueelleen voittoja kolmessa pelissä putkeen, ja tällä kaudella pikkumustat ovat pysähtyneet hienosti 91,4 prosentin varmuudella.

Ensimmäistä kauttaan ykkösveskarin asemasta nauttivan Raannan kausi on siis ollut varsin kaksijakoinen terveyshuolien takia.

Jossittelu on turhaa, mutta kuten tilastot osoittavat, voisi Arizona olla suomalaisen täysipäiväisellä panoksella jossain muualla kuin sarjan hännillä.

Jokainen peli runkosarjassa on tietysti tärkeä, mutta tulevat kaksi ottelua korostuvat, sillä sekä Edmonton että Calgary pelaavat Arizonan tavoin Pacific-divisioonassa.