Minnesota Wildin alkukausi NHL:ssä oli vaikea. Joukkue taipui tappioon viidessä edellisessä pelissä neljästi, lisäksi se koki marraskuun alussa samanalaisen häviökierteen.

Nyt päävalmentaja Bruce Boudreaun johdattaman nipun leirissä on valoisammat ajat – viidessä edellisessä ottelussa joukkue on jäänyt pisteittä kerran.

Mikael Granlund on nakuttanut kahdessa viimeisimmässä koitoksessa peräti neljä maalia keikkuen joukkueen sisäisen pistepörssin nelosena. NHL.comin suomenkielinen sivusto puolestaan nosti joukkueen vahvana aikana esiin myös toisen suomalaistähden, eli Mikko Koivun nimen.

Sivusto kirjoitti, että Koivu saa kapteenin esimerkillään ryhmän pelaamaan toisilleen.

Keskenään eri tavalla loistavien suomalaisten roolia ei voi vähätellä.

– Joskus joukkue vaatii potkun persuksilleen, jotta tulosta alkaisi tulla. Puhumme harjoituksissa paljon otteluihin valmistautumisista. Vielä se ei ole tuottanut toivottua tulosta, mutta toivon mukaan seuraavissa otteluissa, Boudreau listasi sivuston mukaan.

Wildin kannalta Granlundin liekkeihin syttyminen ja joukkueen herääminen muutenkin tuli oivaan saumaan. Minnesota nimittäin kuuluu siihen kahdeksan joukkueen kastiin, jotka ovat itäisessä konferenssissa ainoastaan kahden pisteen sisällä toisistaan sijoilla 6-13.