Carolina Hurricanesin suomalaishyökkääjien Sebastian Ahon ja Teuvo Teräväisen hirmuvireelle NHL:ssä ei näy loppua.

Tällä kertaa suomalaiskaksikko jäi – harvinaista kyllä – ilman tehomerkintöjä varsinaisella peliajalla. Nashville Predatorsin suomalaisvahti Juuse Saros tylsytti Hurricanesin suomalaisten maalintekoyritykset, mutta voittomaalikilpailussa oli niin sanotusti takaisinmaksun aika.

Aho ja Teräväinen tekivät rankkarikisassa aivan uskomattoman hienot maalit Saroksen taakse ja siivittivät Hurricanesin 4–3-kovivoittoon. Aho onnistui Hurricanesin toisena ja Teräväinen sinetöi voiton kolmantena laukojana.

Hurricanesin päävalmentaja Bill Peters arveli, että suomalaishyökkääjille voisi olla etua Saroksen tuntemisesta.

– Halusin siihen vähän sellaista suomalaisten keskinäistä kilpailuasetelmaa. He tuntevat Saroksen, ja se voi olla joko etu tai haitta. Kysyin Aholta, tiedätkö miten Saros ohitetaan (do you own this guy)? Hän vastasi, että kyllä tiedän. Teräväinen vastasi samoin, Peters kertoi nhl.comin raportissa.

– Teräväinen on ollut häikäisevä hyökkäyspelissä, ja hänen kilpailullisuutensa on parantunut viime vuodesta, Peters lisäsi.

Ottelun erikoisin suomalaisanekdootti liittyi kuitenkin juuri Sarokseen. Tämä torjui 33 kertaa ja sai lisäksi syöttöpisteen Viktor Arvidssonin viimeistelemään Predatorsin 1–1-tasoitusmaaliin.

Ottelu oli Pekka Rinteen takana Predatorsin kakkosmaalivahtina toimivalle Sarokselle kauden viides, ja ensimmäinen kolmeen viikkoon.

Voit katsoa Ahon ja Teräväisen rankkarimaalit allaolevasta twiitistä tai tästä linkistä.

Carolina Hurricanes

@Canes
Today, @SebastianAho and Teuvo were the #FINNISHers. #Redvolution