Florida Panthersiin viime kesänä toisella kierroksella (40.) varattu suomalaishyökkääjä Aleksi Heponiemi tekee Kanadan juniorisarja WHL:ssä aivan hirmuista jälkeä.

Swift Current Broncosin joukkuetta edustava 18-vuotias Heponiemi teki viime yönä pelatussa ottelussa Lethbridge Hurricanesia vastaan hirmutehot 1+3 ja kantoi niillä joukkueensa 6-0-voittoon.

Heponiemi nousi koko WHL:n pistepörssin jaetulle kärkipaikalle 17 ottelussa tekemällä 46 tehopisteellään (13+32).

Suomalaislupaus on tehnyt tällä kaudella tehoja päätä huimaavalla 2,7 tehopisteen ottelukeskiarvolla, mikä on enemmän kuin esimerkiksi Edmonton Oilersin megatähdellä Connor McDavidillä oli hänen pelivuosinaan Kanadan juniorisarjassa OHL:ssä, mikä toimii samalla periaatteella, ja on tasoltaan samaa luokkaa kuin WHL.

McDavid ylsi parhaalla kaudellaan (2014-15) 17-vuotiaana 2,55 tehopisteen keskiarvoon, kun taas nuorukaisen kokonaiskeskiarvo 166 ottelusta Kanadan juniorisarjassa oli 1,71.

Heponiemen WHL-uran keskiarvo on 88 ottelun jälkeen hieman heikompi 1,43.

WHL:stä on pompannut NHL:ään 2000-luvulla todella kovia hyökkääjiä kuten Ryan Getlzaf, Ryan Nugent-Hopkins ja Jamie Benn.

Getlafin pistekeskiarvo hänen parhaalla WHL-kaudella oli 1,53, joka on täysin sama kuin Nugent-Hopkinsilla. Bennin pistekeskiarvo oli parhaalla sesongilla 1,46.