NHL:n uusi laajennusseura Vegas Golden Knights otti upean 5-2-voiton Arizona Coyotesesta seuran historian ensimmäisessä kotiottelussa.

Golden Knightsin ykköstykki James Neal pyssytti ottelussa kaksi osumaa ja nosti kauden maalimääränsä jo huikeaan viiteen.

30-vuotias kanadalaishyökkääjä on ensimmäinen pelaaja 45 vuoteen, joka on pystynyt iskemään juuri NHL:ään liittyneessä joukkueessa maalin kolmessa ensimmäisessä pelissä. Edellisen kerran vastaavaan suoritukseen pystyi New York Islandersin hyökkääjä Billy Harris kaudella 1972-73.

Viiden miljoonan vuosipalkkaa tienaavasta Nealistä tuli myös toinen NHL:n laajennusjoukkueen pelaaja, joka on tehnyt viisi maalia kauden ensimmäisessä kolmessa pelissä.

Vastaavaan on pystynyt NHL:n historiassa vain Quebec Nordiquesin hyökkääjä Real Cloutier kaudella 1979-80.

Golden Knight kirjoitti myös yön voitollaan uskomattoman NHL:n ja Yhdysvaltojen ammattilaissarjojen ennätyksen. (Lue tästä lisää.)

Golden Knights alotti pelin hurjalla tavalla ja tulitti kolmella nopealla osumalla Coyotesin suomalaisvahdin Antti Raannan vaihtopenkille, kun ottelua oli pelattu vain kuusi minuuttia ja 15 sekuntia. (Lue lisää.)

ESPN Stats & Info

@ESPNStatsInfo
James Neal (Golden Knights) 1st player with goal in franchise's first 3 games since Billy Harris (1972 Islanders)

Via @EliasSports