Vegas Golden Knights yllätti heti avauspelissään voittamalla mestarisuosikkeihin lukeutuvan Dallas Starsin 2-1-lukemin.

Dallasissa oman NHL-uransa aloittanut James Neal rokotti entistä seuraansa vastaamalla joukkueen molemmista maaleista upeilla osumilla.

Ja tätä on lupa odottaa lisää pitkin pitkän kauden. Neal kuuluu ehdottomasti niihin pelaajiin Vegasissa, jotka pystyvät nousemaan isoon rooliin ja kannattelemaan uutta seuraa vaikeina hetkinä.

Se nähtiin lauantain vastaisena yönä. Golden Knights oli läpi ottelun isoissa vaikeuksissa, mutta sai pidettyä tuloksen tiukkana. Neal haistoi veren ja nousi ratkaisemaan ottelun.

30-vuotias hyökkääjä on tottunut pelaamaan NHL:n kärkiseuroissa. Viime keväänä hän edusti vielä finaaleihin yltänyttä Nashville Predatorsia, missä hän viihtyi kolme kautta. Sitä ennen hän pelasi kolme vuotta Pittsburgh Penguinsissa.

Tilanne on nyt uusi Nealille, kun hän on ehdottomasti joukkueensa ykköslaituri. Kasvanut rooli ja äärettömän iso vastuu saattaa hyvinkin nostaa hänet kovaan lentoon, kun vastuuta on niin paljon tarjolla kuin konkari vain jaksaa kantaa.

Parhaalla kaudellaan 2011-12 peräti 81 tehopistettä iskenyt Neal voi alkutahdeista päätellen kohota yllättävänkin korkealle NHL:n pistepörssissä tällä kaudella. 40 maalin rikkominen pienessä seurassa olisi kova tulos, mutta ei mikään mahdottomuus.