NHL:ssä tämän hetken tulikuumin pelaaja on Tampa Bay Lightningin taitava laituri Nikita Kutsherov.

Yön kierroksella venäläishyökkääjä heilutti jälleen maaliverkkoja, kun hän tinttasi kiekon kahdesti ohi Detroit Red Wingsin maalivahdin Jimmy Howardin.

Kutsherov on onnistunut maalinteossa jokaisessa kuudessa pelaamassaan ottelussa tällä kaudella.

Kyseinen temppu on varsin harvinaislaatuinen, sillä vain kolme muuta pelaajaa on pystynyt samaan viimeisten 30 vuoden aikana NHL:ssä.

ESPN Stats & Info

@ESPNStatsInfo
Nikita Kucherov is the 4th player with a goal in each of his team's 1st 6 games of a season over the last 30 seasons (via @EliasSports)

– Ensin hän iski 30 maalia, sitten 40. Tämän jälkeen hän sanoi: ”Noh, nyt haluan rikkoa 50 maalin rajapyykin.” On pakko tykätä tuollaisesta nälästä, Lightningin päävalmentaja Jon Cooper sanoi Tampa Bay Timesin mukaan.

Kutsherov on hionut laukaustaan niin Lightningin harjoitusten yhteydessä kuin myös kotonaan.

Tampa Bay Timesin toimittajan Joe Smithin mukaan venäläistähti on asentanut pari palaa keinojäätä autotalliinsa, missä hän on voinut tehdä toistoja.

Laukauksen tulisuudesta saatiin osoituksia muun muassa yön Red Wings -ottelussa. 2-0-maalissa Kutsherov kiskaisi aivan jäätävän kudin, mihin Red Wings -vahdilla Howardilla ei ollut mitään sanottavaa.

– Vain harva pystyy ampumaan tuolla tavalla, Kutsherovin ketjukaveri Steven Stamkos totesi.

Laukaus hämmästyttää aivan NHL:n supertähtitasolla.

– Edes minulta ei löydy tuollaista kutia repertuaaristani, todella kovana maalintekijänä tutuksi tullut Stamkos naurahti.

– Hän on päässyt yllättämään aivan jokaisen, Stamkos jatkoi.

Todella tulisen ranteen lisäksi Kutsherov on kehitellyt itselleen erittäin tappavan rystylaukauksen.

– Monilla kavereilla ei ole tarpeeksi itseluottamusta kokeilla sitä. Monilla ei ole myöskään tarpeeksi taitoa sitä varten. Hänellä on, Lightningin apuvalmentaja Rick Bowness sanoi venäläishyökkääjän erikoisosaamisesta.

Sinänsä sensaatiotarinasta Kutsherovin kohdalla ei ole kyse, sillä hän on tullut tutuksi jo kovana pistenikkarina niin AHL:ssä kuin aiempien NHL-vuosien aikana. Smithin mukaan monet valmentajatahot nostavat esille sen, miten hyvin Kutsherov pystyy haistelemaan tekopaikkoja.

– Siksi häntä vastaan on vaikea puolustaa. Tuossa hän on yksi liigan parhaista, ellei paras, Red Wingsin päävalmentaja Jeff Blashill sanoi Kutsherovin hämäävyydestä.