Aina koviin peleihin syttyvä Joe Thornton oli kuin varjo itsestään viime kauden NHL:n pudotuspeleissä San Jose Sharksin riveissä.

Vuosikaudet Sharksin ykkössentterinä pelanneen hyökkääjän jalka ei liikkunut mihinkään. Hän oli jopa enemmän haitaksi kuin hyödyksi joukkueelleen.

Myöhemmin selvisi, että 38-vuotias konkari pelasi polvivamman kanssa. Thornton oli joka tapauksessa näyttänyt taantumisen merkkejä jo runkosarjassa.

Ykkössentteri tehtaili 50 tehopistettä, kun edellisellä niitä oli 83. Lisäksi hän johdatti joukkueensa finaaleihin asti keväällä 2016.

Yli sadan ottelun kausi taisi käydä erittäin raskaaksi myös fyysisellä puolella Thorntonille, sillä viime kausi meni täysin varjojen mailla.

Nämä olivat siis sopimuksen päätytyttyä lähtökohdat jatkoneuvotteluihin: ura viimeisillä metreillä, polvivamma takana ja muutenkin selvästi hidastunut jalka.

Sharks lätkäisi Thorntonille vuoden sopimuksen kahdeksan miljoonan palkalla. Kyseessä on aivan käsittämätön sopimus.

Nyt otteluita on pelattu neljä tällä kaudella ja voidaan todeta, ettei Thornton ole nuorentunut yhtään kesällä. Neljään peliin kasassa on tehot 0+1 ja plus-miinus-tilasto -4. Sharks on voittanut ainoastaan yhden ottelun.

Sharksin seurajohto tulee pitkin kautta katumaan rajusti sitä, että se maksaa tunnesyistä kahdeksan miljoonaa konkariosaston hyökkääjälle, kun se olisi voinut käyttää rahan joukkueen kehittämiseen.