Winnipeg Jetsin suomalaistähti Patrik Laine saapui viime kauden alussa ensimmäiselle NHL-leirilleen juuri leikatuilla lyhyillä hiuksilla ja parta siistiksi ajettuna.

Tulokaskausi päättyi huikeaan 36 maaliin saldoon, ehdokkuuteen vuoden tulokaspalkintoon ja todellisen NHL:n tähtistatuksen saamiseen.

Tälle kaudelle 19-vuotiaan Laineen ulkoinen profiili on kokenut jättimäisen muutoksen. Parta rehottaa, hiukset ovat pitkät ja sekaisin. Nuori kiekkotähti näyttää jo ulkoisesti paljon kokeneemmalta NHL-pelaajalta.

Mikä on sitten syynä tähän muodonmuutokseen?

– Löin vetoa serkkuni kanssa, että kasvatamme partaa koko kauden ajan, niin kuin myös hiuksiamme, Laine selittää tulevasta uudesta ulkonäönmuutoksestaan CBC:n haastattelussa.

Toveruksien motiivi ei kuitenkaan ole rahapalkinto, tai muukaan vastaava.

– Rahaa emme laittaneet peliin. Tämä on vain hauskanpitoa, Laine kertoo.

Laine saa viime kauden tapaan kotioloihin vieraaksi oman äitinsä Tuija Laineen, joka pitää huolta poikansa ruokkimisesta, sekä erityisesti aikaa vievistä kotiaskareista.

– On kivaa, että minun ei tarvitse huolehtia kodista, koska äitini tekee sen minun puolestani, Laine kertoo hymyillen ja kutsuen heti perään itseään ”mammanpojaksi.”

– Minun ei tarvitse enää aina huolehtia, mitä syön tai mitä minun pitää ostaa ruokakaupasta, koska hän on täällä. Se on ollut todella hyödyllinen juttu minulle, suomalaisnuorukainen jatkaa.