Pittsburgh Penguinsin tähtihyökkääjä Phil Kessel saavutti viime yön NHL-kierroksella komean rajapyykin, kun mies viimeisteli uransa 300. maalin NHL:n runkosarjassa.

Kessel, 30, on toinen USA:ssa syntynyt NHL:n aktiivipelaaja, jolla on kasassa 300 NHL-maalia. Toinen on Minnesota Wildin Zach Parise (318 maalia).

Mikä hienointa, tasaluvun täydentänyt osuma oli voittomaali, vieläpä jatkoajalla ja kotiyleisön edessä. Penguins peittosi jatkoajalla Winnipeg Jetsin maalein 2–1.

Juhlaosumassa oli myös vahva suomalaismauste. Kessel katkaisi jatkoajalla Patrik Laineen uhkarohkean poikittaissyötön ja karkasi läpiajoon.

Erheensä jälkeen Laine lähti takaa-ajoon yrittäen saada Kesselin kiinni. Tehtävä oli melko toivoton, ja tilannetta kuvailtiin Pohjois-Amerikan mediassa melko värikkäin sanankääntein. (Lue lisää tästä.)

Kessel viimeisteli läpiajostaan maalin, ja pelikello pysähtyi aikaan 61.07.

Laine sai virheestään ripitystä Jetsin päävalmentajalta Paul Mauricelta. (Lue lisää tästä.)

Kessel on viime päivinä erikoistunut tärkeiden maalien tekemiseen. Kaksi vuorokautta aiemmin hän ratkaisi pelin jatkoajalla Edmonton Oilersia vastaan.

-Joskus on tuuria. Olen onnekas, että nuo menivät sisään, hän vähätteli nhl.comin mukaan.

Kessel tarvitsi rajapyykin saavuttamiseen 843 ottelua.

– Olen pelannut melkoisen määärän pelejä. Oli mukavaa saada 300 maalia täyteen, ja olen iloinen, kun pystyn auttamaan joukkueeni voittoon, Kessel lateli perusfraaseja.

Penguinsin päävalmentaja Mike Sullivan sen sijaan sanoi asian niin kuin se on.

– Hänellä on kyky tehdä isoja maaleja ratkaisuhetkillä. Hän tietää, mitä voittaminen vaatii, ja on näyttänyt sen, Sullivan sanoi.

Tuo luonnehdinta alkaa jo tehdä kunniaa kahden Stanley Cupin miehelle.