Jokereiden alkukauden iso sensaatio on ollut 18-vuotias Eeli Tolvanen, joka on heiluttanut maaliverkkoja tiuhaan tahtiin.

Tolvanen on pokannut Viikon tulokas -tunnustuksia tiuhaan tahtiin.

Peräti 14 ottelun mittaisen voittoputken takaa löytyy kuitenkin yksi toinen erittäin iso nimi.

Jokereiden maalilla Ryan Zapolski on kantanut hurjaa vastuuta koko alkukauden ajan.

– Ohjelma on ollut aika kevyt ja olemme taineet pelata vähiten koko sarjassa. Olen pelannut aiemminkin paljon eri seuroissa, joten olen oppinut valmistamaan itseni kovaan kuormaan oikealla tavalla. En tule oloani väsyneeksi, Zapolski sanoi Viasatin haastattelussa.

Zapolski on pelannut tähän mennessä jo 17 ottelua, joista hän on ottanut 15 voittoa.

Mukaan on mahtunut peräti viisi nollapeliä.

Tällä hetkellä Zapolski on hurjassa nollaputkessa. 30-vuotias jenkkivahti on pitänyt maalinsa puhtaana peräti 194 minuuttia ja 46 sekuntia.

Jo seuraavassa pelissä Zapolskilla on mahdollista rikkoa Tim Thomasin seuraennätys, joka on 228 minuuttia ja 41 sekuntia.

Sunnuntaina Zapolski sivusi Thomasin peräkkäisten nollapelien enntystä.

– En edes tiedä, että onko tämä niin minun ansiota. Kaverit edessä ovat tehneet huikeaa työtä. Myös sieltä on tarttunut itseluottamusta mukaan ja olen pystynyt pitämään tasaisuutta yllä, Zapolski analysoi nollapeliputkea.

– Ei tässä ole mitään salaisuutta takana. Kovan työmoraalin kautta tämä tulee, jenkkivahti jatkoi Jokereiden kovasta nykyvireestä.

Alkukauden 18 ottelusta Jokerit on kerännyt kasaan 47 pistettä. Keskiarvo (2,61 pistettä per peli) on ollut KHL:n toiseksi kovin heti SKA:n (2,696) jälkeen.