Nuori suomalaistähti Mikko Rantanen sai rajua kritiikkiä otteistaan Colorado Avalanchen edellisen kamppailun jälkeen.

BSN Denverin sivuilla toimittaja AJ Haefele ihmetteli sitä, miten heikkoja esityksiä Rantaselta on nähty viime aikoina.

– Avalanche tarvitsee ison panoksen Rantaselta. Nyt hän on jäänyt aivan unholaan. Hän on ollut pettymys tasakentällisin pelatessa. Ei mitään muuta, Haefele tylytti.

Haefele kritisoi myös Rantasen peli-ilmettä.

– Hänestä huokuu välinpitämättömyys niin kiekon kanssa kuin ilman kiekkoa. Hän tarvitsee ison kipinän peliinsä, Haefele kirjoitti.

Miten tänään 21 vuotta täyttävä Rantanen vastasi kritiikkiin?

Upealla tavalla.

Ottelussa Chicago Blackhawksia vastaan Rantanen nakutti peräti tehot 2+1. Loppuhetkillä Rantanen oli lyödä illan kolmannen osumansasa tyhjiin, mutta sijoitus painui niukasti ohi maalista.

Hän ja Nathan MacKinnon (2+1) murskasivat käytännössä kahdestaan Denverissä vierailleen Blackhawksin.

– Meillä oli hyvin kemiaa ketjun pelissä. Pääsimme heidän pakkiensa selustaan. Tämä oli selvästi paras peli meiltä, varsinkin tasakentällisin. Täytyy jatkaa tuosta, Rantanen tuumasi tyytyväisenä Denver Postille.

Avalanche vei taiston nimiinsä lopulta lukemin 6-3. 24 tunnin sisällä Avalanche teki huiman käännöksen, sillä edellisenä yönä se oli hävinnyt Vegas Golden Knightsille tylysti numeroin 0-7.

– Edellisillan suoritus oli aivan karmea, eikä sellaista voi hyväksyä missään nimessä. Onneksi onnistuimme nollaamaan sen hyvin nopeasti, Rantanen mietti.