NHL:ssä suomalaispelaajien pistepörssin kärjessä keikkuva Olli Määttä on ollut iloinen yllättäjä alkukauden aikana.

Määttä on kärsinyt viime vuosien aikana loukkaantumisista. Osaltaan tämän takia suomalaispuolustajan pistetahti ehti olla laskusuunnassa.

Alkukaudella tilanne on ollut aivan toinen.

– Jos miettii hänen itseluottamustasoaan, niin en usko, että se on ollut koskaan korkeammalla, Penguinsin päävalmentaja Mike Sullivan myhäili seuran verkkosivujen mukaan.

Sullivanin mukaan Määtältä on nähty vahvoja otteita jo pitkään, vaikka esimerkiksi viime kaudella (55 peliä, 1+6=7) ne eivät välittyneet niin paljon tilastoista.

– Hän tekee sellaisia asioita, joista on apua meille hyökkäyspelillisesti. Sama juttu oli jo viime vuonna. Puolustajan ei tarvitse aina edes näkyä pistetilastossa, ja silti hän voi olla auttava käsi hyökkäyspelin rakentelussa. Hän näkee kentän hyvin, hän pystyy jakamaan kiekkoa niin avauksissa kuin ylivoimalla ja hän pystyy tukemaan hyökkäyksiä, Sullivan valottaa.

Tänä syksynä vahva pelillinen panos on heijastunut myös tilastoihin. 10 ottelussa Määttä on jo ylittänyt viime kauden saldonsa, sillä hänelle on merkattu tehot 2+8=10.

– Olemme iloisia siitä, että hän saa palkintoa työlleen ja että hän saa nimensä näkyviin pistesarakkeeseen. Se tekee hyvää hänen itseluottamukselleen, Sullivan tuumaa iloisena.

– Emme ole pyytäneet häneltä mitään sen erikoisempaa. Olemme aina uskoneet siihen, että saamme häneltä vahvaa kahden suunnan peliä. Sitä on näkynyt, Sullivan summasi.

Määtän ja Penguinsin seuraava peli on tiedossa Suomen aikaan torstain ja perjantain välisenä yönä, jolloin vastassa on Patrik Laineen edustama Winnipeg Jets.