Edmonton Oilersin suomalaislupaus Jesse Puljujärvi lähetettiin NHL-kauden alussa AHL:ään Bakersfield Condorsin joukkueeseen.

Puljujärven pelit AHL:ssä eivät ole menneet mitenkään mairittelevasti, vaan 19-vuotias hyökkääjä on summannut seitsemässä ottelussa vaatimattomat kolme syöttöpistettä.

Puljujärven emoseura Oilersin pelit ovat menneet pahasti alakanttiin ja viimeaikaiset huhut ovat tuomassa muutoksia kanadalaisjoukkueeseen. (Lue lisää tästä.)

The Athletic -lehden toimittaja Allan Mitchell heitti sunnuntai-iltana melkoisen hurjan ratkaisun Oilersin ongelmiin.

– Mediassa on ollut paljon puhetta, että Oilers-GM Peter Chiarelli etsii apua joukkueeseensa. Jos hän tekee vaihtokaupan, varausvuorot ja nuoret pelaajat, joilla on korkea vaihtoarvo, ovat asioita, mistä Oilers olisi valmis luopumaan treidissä, Allen kertoo artikkelissaan.

Allen nostaa erityisesti yhden pelaajan esille, joka voisi olla erityisen hyvä vaihtotavara, jos Oilers lähtee tosissaan metsästämään vahvistuksia.

– Näillä tiedolla, mitä äsken sanoin, olisi aihetta ehdottaa Jesse Puljujärveä ja ensi kesän ensimmäisen kierroksen varausvuoroa, mitkä voisivat olla liikutettavissa vaihtokaupassa, Allen sanoo.

– Koska olemme vielä NHL-kauden alkuvaiheilla, varausvuorojen arvo ei ole vielä niin korkealla, että niitä kannattaisi vaihtaa pois. Iso suomalainen? Kyllä. Kyllä, uskon, että Puljujärvellä on tarpeeksi vaihtoarvoa, että hänestä saisi vaihtokaupan vastikkeena apua Oilersille, toimittaja jatkaa.