Ottawa Senatorsin supertähti Erik Karlsson palasi kaukaloon missattuaan kauden ensimmäiset pelit nilkkavamman takia.

Ruotsalainen kävi leikkauksessa viime kauden jälkeen, ja toipuminen vei pitkään.

– Olin kesällä huolissani, sillä nilkkani ei tuntunut hyvältä pitkään aikaan. Luulin, että toipuminen veisi kauemmin kuin siihen loppujen lopuksi meni. Mutta tällaiset ovat seurauksia riskeistä, joita tässä lajissa joutuu ottamaan. Niiden kanssa on vain pärjättävä, puolustaja kertoo nhl.comin haastattelussa.

Vuonna 2013 luistin viilsi Karlssonin akillesjänteen.

– Ison leikkauksen jälkeen sitä on aina huolissaan, että pystyykö palaamaan ennalleen. Ja jos ei, niin miten sen asian sitten käsittelee? hän pohtii.

Kahdesti NHL:n parhaaksi puolustajaksi valittu ruotsalainen myöntää avoimesti, että pahat vammat ovat vieneet jo tässä vaiheessa uraa parhaan terän 27-vuotiaasta taiturista.

– Ei minusta tule enää koskaan sellaista pelaajaa kuin joskus olin. Akillesjänteen ja nilkan vammat vaikuttavat siihen. Ikäkin alkaa vaikuttaa, vaikka en minä nyt kovin vanha vielä ole, Karlsson tuumaili.

Hänen on omien sanojensa mukaan sopeuduttava siihen, ettei ole enää sama mies kuin NHL-uran alussa, jolloin kroppa oli parhaassa mahdollisessa iskussa.

– Kaikki pelaajat joutuvat jossain vaiheessa käsittelemään rankan lajin mukanaan tuomia seurauksia, enkä minä tee siinä poikkeusta, hän sanoo.