Dallas Starsin supertähden Tyler Seguinin viime yön ottelu Colorado Avalanchea vastaan ei ollut aivan miehelle tyypillisemmästä päästä.

Seguin nimittäin onnistui kirjaamaan ottelussa uransa ensimmäisen Gordie Howe -hattutempun, mikä tarkoittaa sitä, että pelaaja tekee maalin, syöttöpisteen ja tappelee samassa ottelussa.

Maalit ja syöttöpisteet ovat kovana pistelinkona tunnetulle Seguinille tuttuja, mutta tappelu oli miehen NHL-uran ensimmäinen.

Viime yön ottelussa tunteet kuumenivat kolmannen erän alussa, kun Stars-tähti Jamie Benn niittasi Avalanchen puolustajan Nikita Zadorovin puhtaalla pommilla maahan. Taklauksen jälkitilanteesta syntyi kahakka ja lopulta Seguin löysi oman tanssiparinsa jäältä.

Kyseinen tanssipari sattui olemaan kaksi viikkoa sitten vielä Starsissa pelannut ruotsalaispuolustaja Patrick Nemeth, joka laitettiin lokakuun alussa siirtolistalle, mistä Avalanche poimi miehen itselleen.

Kaksikko nuhjasi hyvin vaivaannuttavan näköisen tappelun, jossa kumpikaan ei saanut kunnon iskuja perille.

Miehille kuitenkin kirjattiin viiden minuutin rangaistukset tappelemista, joten Seguin sai Gordie Howe -hattutemppunsa sinetöityä tällä.

SportsDay-lehden toimittaja Mike Heika tiedusteli pelin jälkeen Seguinin mietteitä Gordie Howe -hattutempustaan, mutta yli 500 NHL-ottelua pelannut tähtihyökkääjä ei edes tiennyt mitä kyseinen termi tarkoittaa.

Heika selitti Seguinille Gordie Howe -hattutempun tarkoituksen ja kanadalainen oli ihmeissään.

– Tämä on ensimmäinen kerta kun kuulen tämän. Taidanpa ”hästägätä” sen tänään, Seguin kertoo viitaten ”hästägäämisellä” Gordie Howe -hattutempun merkitsemistä somejulkaisuunsa.

– Tämä (Gordie Howe -hattutemppu) tuskin tulee toistumaan koskaan, kiekkotähti jatkaa.