”Kiekkoraamatuksi” tituleerattu The Hockey News -lehti julkaisi maanantaina listan yllättävimmistä asioista, mitä NHL:ssä tapahtunut tällä kaudella.

Silmiinpistävin kohta listalla liittyi Boston Bruinsin hyökkääjään Brad Marchandiin, joka on aloittanut NHL-kautensa vähintäänkin epänormaalilla tavalla.

29-vuotias kanadalaishyökkääjä on nimittäin kirjannut yhdeksään ensimmäiseen otteluun vain kaksi jäähyminuuttia ja THN heittääkin melkoisen kovan jutun ilmoille NHL:n tunnetuimpaan rottailijaan liittyen.

– Brad Marchand voittaa Lady Byng -palkinnon (herrasmiespalkinto)? Siis… Se sama vallaton laitahyökkääjä, joka johtaa Bruinsin sisäistä pistepörssiä kuudella maalilla ja 11 pisteellä, mutta on ottanut vain yhden jäähyn tällä kaudella? Ketä yrität huijata Brad? THN:n toimittaja Sam McCaig kirjoittaa.

Lady Byng -palkinto annetaan pelaajalle, joka osoittaa parhaiten urheiluhenkeä ja herrasmiesmäistä käytöstä. Palkinnon voittajaksi on aikaisemmin kruunattu pelaajia, jotka ovat menestyneet jäällä, sekä välttäneet jäähyminuutteja NHL-kauden aikana.

Marchand otti viime kaudella 80 ottelussa 85 jäähyminuuttia ja yhteensä hänellä on NHL-uralla kertynyt 517 jäähyminuuttia 543 ottelussa.

Marchand loi NHL-uransa alkuvaiheilla mainetta melkoisena sikailijana, eikä huipputaitava peluri ole välttynyt sakoilta tai pelikielloilta yhdeksän NHL-kauden aikana.