Suuren kurpitsan juhlaksikin nimetty Halloween on pohjoisamerikkalaisille suuri juhla. Halloweeniin kuuluvat koverrettujen ja koristeltujen kurpitsojen lisäksi kiinteästi erilaiset naamiaisasut.

Yleensä Halloween-asut noudattelevat varsin perinteistä linjaa: esimerkiksi Tähtien Sota -hahmot sekä muut hieman pelottavat satu- ja elokuvafiguurit ovat tuttuja näkyjä juhlissa.

Tänä vuonna Kanadan Calgaryssä on yksi aivan uusi suosikkiasuste, joka kilpailee suosiosta perinteisten pukujen kanssa: Jaromir Jagr -kostyymi!

Syy on selvä. Yksi kaikkien aikojen parhaista jääkiekkoilijoista siirtyi täksi kaudeksi Calgary Flamesiin. Ja pitkästä, mustasta takatukastaan tunnetuksi tulleen Jagrin ulkonäköä on helppo matkia.

Mustalla takatukalla varustetut peruukit ovatkin tehneet Calgaryssä kauppansa niin, että myyjillä on vaikeuksia saada tavara riittämään.

– Myymme takatukkaperuukkeja todella paljon, ja täyttelen hyllyjä kaiket päivät, naamiaisasukaupan omistaja Ryan Shoel kertoi Calgary Eyeopener -julkaisulle CBC:n mukaan.

– Kun tämän pitkän, kiharan takatukan päälle pukee Flames-hatun, asuste on täydellinen, Shoel naurahti.

Calgarylaisten Jagr-innostusta ei ole vähentänyt se, että tshekkitähti on pystynyt pikkuvaivojen pelaamaan vasta viisi ottelua. Näissä Jagr on saalistanut tehot 0+2. Tällä hetkellä Jagr on loukkaantuneiden listalla.