Leijonat julkaisi Lauri Marjamäen johdolla Karjala-turnaukseen Leijonien joukkueen, josta tullaan valitsemaan runsaasti pelaajia myös ensi kevään olympialaisiin.

Yksi nimi pysyy maajoukkueen mukana, vaikka vuodet vierivät; puolustaja Lasse Kukkonen.

Kärpissä pelaava 36-vuotias puolustaja alkaa olla jo uransa loppusuoralla, joten hänen valintansa maajoukkueeseen vuonna 2017 herättää kysymysmerkkejä.

Eikö hänen tilalleen muka vieläkään löydetä parempaa vaihtoehtoa nuoremmista pelaajista?

Valintaan on selvät syyt. Jos Kukkosen näytöt Liigassa sekä EHT-peleissä tulevat riittämään kisakoneeseen, ei hänestä kaavailla joukkueeseen isojen minuuttien puolustajaa.

Kukkosen osaaminen nousee arvoon erityisesti pukukopissa.

Kymmenet MM-kisat sekä kolmet olympialaiset pelannut puolustaja on erittäin pidetty pelaaja Leijonien pukukopissa ja tuo kokemusta, jota harvalla Euroopassa pelaavalla suomalaisella on.

Hän oli muun muassa Leijonien kapteeni edellisissä MM-kisoissa.

Lisäksi Kukkonen on loistava alivoimapelaaja, jonka osaamisen erikoistilanteissa Marjamäki tulee luultavasti haluamaan mukaan olympialaisiin.

Kukkosen paikka kisakoneessa ei ole kirkossa kuulutettu varsinkaan, kun liigakaukaloissakin hänen liikkeensä on alkanut hidastumaan. Ei kannata mennä kuitenkaan shokkiin, jos kokenut sotaratsu nähdään lopullisessa olympiajoukkueessa.