Pian eletään jo marraskuuta, ja KHL:n runkosarja lähenee jo puoliväliä. Siksi on kummallista, että suomalaispuolustaja Janne Jalasvaara on yhä ilman työnantajaa.

Kunlun Red Starin kapteenina viime kaudella toiminut 32-vuotias puolustaja on ansainnut maineen luotettavana kahden suunnan pelaajana, mutta miehen sopimustilanteesta ei ole tihkunut minkäänlaisia uutisia.

Jalasvaara on pelannut kaiken kaikkiaan seitsemän kauden ajan KHL:ssä eri seuroissa ja esiintynyt vahvasti. Viime kaudella hän nakutti kiinalaisseurassa 49 runkosarjan ottelussa tehot 5+11.

Lisäksi Jalasvaara on kuulunut usean kauden ajan Leijonien EHT-joukkueisiin.

On kummallista, ja tavallaan harmillistakin, ettei hänen kautensa ole vielä käynnistynyt. Kokenut puolustaja olisi varmasti kuulunut Suomen olympiajoukkueen ehdokkaisiin, kun NHL-pelaajia ei kisoissa nähdä.

Voisi myös helposti kuvitella, että sulavasti liikkuvan puolustajan palvelukset kelpaisivat monille eurooppalaisille seuroille.

On mielenkiintoista nähdä, milloin Jalasvaaran kausi käynnistyy ja missä sarjassa. Suomessa hän on pelannut viimeksi kaudella 2010-11 KalPan riveissä.