Suomalaishyökkääjä Jori Lehterä on ollut alkukauden aikana pahasti sivuraiteella Philadelphia Flyersissa.

29-vuotias Lehterä vaihtoi kesällä maisemaa vaihtokaupassa, jossa St. Louis Blues kuittasi itselleen kanadalaishyökkääjä Brayden Schennin.

Lehterä ehti istua kuusi peliä putkeen katsomon puolella ennen kuin hänet päästettiin irti.

Sauma irtosi, kun Flyersin hyökkäyksestä Jordan Weal joutui sivuun loukkaantumisen takia.

Yön ottelussa Nashville Predatorsia vastaan Lehterä istutettiin kakkosketjuun Valtteri Filppulan ja Wayne Simmondsin vierelle.

Flyers ei lopulta onnistunut ohittamaan kertaakaan Predatorsin suomalaisvahtia Pekka Rinnettä, joka nappasi nollapelin 28 torjunnalla.

Lehterä oli todistamassa ottelun ainutta osumaa lähietäisyydeltä. Siitä vastasi Predatorsin Colton Sissons.

– Flyers kaipasi tosissaan Wealia tänään. Samalla Lehterä oli täyttä roskaa, nimimerkki Flyers Puck murjaisi.

– Lehterä oli Lehterrible (kamala), Alexandra M heitti ilmoille taiteillun kommentin siitä, kuinka hyvin suomalaishyökkääjä onnistui yön ottelussa.

– Lehterä ei sulautunut yhtään tuohon kakkosketjuun, Bri Avila puolestaan näki.

Flyers-fanien joukosta irtosi myös puolusteluja suomalaishyökkääjää kohtaan.

– En aio syyttää Lehterää siitä, miten tuo ketju pelasi. Hän ei ole pelannut koko alkukauden aikana, ja ymmärrettävästi hänellä oli käynnistymisvaikeuksia. Enemmän tuon ketjun peli tökki siksi, että Weal oli sivussa, nimimerkki J_Fahringer analysoi.

Myös toimittajilta irtosi mielipiteitä niin Lehterän pelaamisesta kuin koko ketjun otteista.

– Vaikutti siltä, että Lehterä ei tuntenut oloansa kotoisaksi kakkosketjun laidalla. Voisin uskoa, että (Matt) Readia kokeillaan tuolla paikalla viikonloppuna, mikäli Weal ei pysty pelaamaan, CenterIcePhillyn toimittaja Anthony Mingioni mietti.

– Lehterä-Filppula-Simmonds -ketju oli katastrofi. Eivät he voi pitää tuota trioa kasassa lauantaina, vaikka Weal olisikin sivussa, The Athleticin toimittaja Charlie O’Connor pohti.

Mingioni ja O’Connor viittasivat kommenteissaan Flyersin ja Edmonton Oilersin väliseen kohtaamiseen. Suomessa kyseinen kamppailu käynnistyy jo lauantaina illalla kello 20.