Jokerit on hävinnyt viimeksi 29. elokuuta, ja nyt helsinkiläiset porhaltavat 15 ottelun voittoputkessa.

Lauantaina vastaan asettuu se kovin koetinkivi, kun Jokerit luistelee Pietarin jääpalatsiin. Siellä vastaan asettuu SKA Pietari, jolla on niin ikään menossa murskaavan tehokas runkosarja.

20 ensimmäistä otteluaan voittanut mahtiseura ei ole hävinnyt vielä ainuttakaan ottelua varsinaisella peliajalla, mutta kaksi edellistä kotiotteluaan se on hävinnyt Sotshia sekä AK Bars Kazania vastaan.

Ennakkoasetelmat joukkueiden välillä tekevät kohtaamisesta mielenkiintoisemman kuin Jokerien KHL-taipaleella on tähän asti nähty. Hurmoksessa pelaava Jokerit ei varmasti myy nahkaansa helpolla. Kolmessa edellisessä vieraspelissään helsinkiläiset ovat päästäneet omiin yhden maalin.

Joukkueiden edellinen kohtaaminen päättyi runkosarjan alussa Pietarissa SKA:n 2-0-voittoon, mikä jätti Jokereille varmasti paljon hampaankoloon.

Ottelu ratkaistaan varmasti pitkälti erikoistilanteissa. Jokerien on pakko pystyä pitämään päänsä kylmänä, jotta SKA ei pääse pyörittämään murhaavaa ylivoimaansa. Toisaalta pietarilaisten ihon alle pääseminen voi antaa helsinkiläisille voitonavaimet.

– Siitä tulee kova ottelu, kun SKA:lla on myös ollut loistava kausi. Tämä on kahden parhaan joukkueen välinen kohtaaminen, todellinen taistelu. Me lähdemme otteluun hyvällä itseluottamuksella ja haluamme jatkaa voittoputkeamme, kommentoi Jokerien maalivahti Ryan Zapolski KHL:n verkkosivuilla.

Jokerien kokoonpanossa ei suuria muutoksia nähdä, mutta joukkue saa takaisin edelliset ottelut huilanneen Pekka Jormakan. Ottelu starttaa Pietarissa klo 17.00.